dilluns, 30 de març del 2015

Novençana a la Poefesta d'Oliva



XI Festival de Poesia d'Oliva Al TEATRE OLÍMPIA d'Oliva 

N'havia sentit a parlar molt i molt a les xiques, però aquesta és la meua primera Poefesta. Val més tard que mai. Gràcies, Anna.
divendres, 27 de març del 2015

L'acte comença a poc més de les 20 h, presentat per Àngels Gregori, alma mater del festival. I anirem escoltant poesia en castellà, català, francés, italià, gallec...

José Corredor-Matheos (Alcázar de San Juan, 1929)
Francisco Brines (Oliva, 1932)

"El lector és el poeta, afirmava en obrir aquest festival de poesia Francisco Brines. La poesia ha de produir emoció, ens ha dit Corredor Matheos. Crec que no es pot dir millor. Deia Mallarmé que el poema és una partitura i el lector un intèrpret." (Laura Borràs al facebook)

Alba Camarasa (Guadassuar, 1987)
Marta Pessarrodona (Terrassa, 1941)

Francis Catalano (Montréal, Québec, 1961)
Vicenç Llorca (Barcelona, 1965)

Yolanda Castaño (Santiago de Compostela, 1977)
(enfocarte) (llig alguns poemes de La segunda lengua, entre ells un divertit al seu cotxe de segona mà)
Josep Pedrals (Barcelona, 1979)

Patrizia Cavalli (Todi, Perugia, 1947)

I a continuació, concert de la Senyora, Maria del Mar Bonet, acompanyada de Borja Penalba, que ens han portat les paraules del poetes Joan Vergés, Rosalia de Castro, Blai Bonet, Espriu, Rosselló-Pòrcel, Estellés... Extraordinari. Un luxe.

tele7safor

En acabant,
Odissea Gastronòmica 

Restaurant Ca Fran d'Oliva (Carrer Calixt III, 4)
(Verema)
Sopar gastroliterari, amb maridatges poètics, a càrrec de Joan Carbó ("l'alquimista" del Celler de Can Roca) amb la complicitat del cuiner Fran Parra, l’arqueòleg Josep Antoni Gisbert i el poeta Josep Pedrals.

1. MEZES: Olives adobades, formatge, puré d’albergínia, pa de pita. Tot Oli.

Foto: Dora


Aranleón Sólo Blanco 2013  DOP Utiel-Requena
Chardonnay 50 %?, macabeu?, cabernet sauvignon blanc?
13,5 % vol.
Bodega Aranleón. Venta del Moro, València
(aprox. 6,65 €)

Maridatge poètic: "No hago otra cosa que pensar en ti", de Joaquín Sabina



2. Carxofa escalivada
foto: Dora

Destil·lat de terra i perfum d’oli essencial de flor de taronger. Aigua de roses
Amb tot el ritual de l'Alquímia: primer el pétal de rosa al fons de la copa, després la gota d'essència i finalment el vi. Preciós

D'Alba DO València
Moscatell
Bodegas Bataller. Castelló de Rugat

Maridatge poètic: "La Alcachofa", d'Abenttalá de Mahdía (s.XII)



3. Suquet de peix a la brasa i pa torrat. No és molt bonic, però el suquet està saborosíssim.




Marqués de Requena Brut Rosado  DO Cava
Garnatxa
12 % vol
Torre Oria. Requena
Toni González
(Aprox. 5,75 €)


Maridatge poètic: "El gran mantel", de Pablo Neruda


4. All i pebre d'anguila a la brasa. Difícil i atrevit el punt rostit de l'anguila.


Chrysopeia, de Cleopatra l'Alquimista (εν το παν -  hen to pan -  tot és un)

5. Corder fumat i escuma de formatge. Fins i tot se'l mengen alguns a qui no agrada el corder...



Maridatge poètic: El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry


Bobal Serie Wild 2013  DO Utiel-Requena
Boval
Vinos Bio Pedro Olivares / Heredad Maybri.
(Aprox. 9,80 € Navarro)







6. Petit fours i cassalla Ferri:


-Lukumi de rosa
Poema de la rosa als llavis, de Joan Salvat Papasseit
ROSA LA ROSA ET SÓC PREGANT:
PÈTAL QUE ES MORI TREMOLANT
EL BES DONANT SEMPRE CREMANT
-I UN ALTRE PÈTAL ESPERANT

-Sorbet de llima
Me tiraste un limón, de Miguel Hernández

-Oli d’oliva Totoli, pa i sucre
"L’or abastable", de Marta Pessarrodona
Aquell dia, els drussos
 em van untar el seu pa amb oli.
I els records d’infantesa:
blat al camp i sucre al pa lluent.

Preu 40€

I finalment, uns balls amb la música dels Conpinxas. Bé, encara ens queda un agradable passeget cap a casa i alguna sorpresa que no puc desvelar.

Un dia memorable