dissabte, 7 de març del 2015
"De festa al mercat. Vine, tasta, viu."8 mercats municipals organitzen diverses activitats al llarg de l'any: degustacions, concerts, exposicions... Com sempre, l'únic en valencià és l'eslògan.
7 de març: Mercat d'Algirós i Mercat de Mossén Sorell
28 de març: Mercat de Russafa
18 de abril: Mercat de Rojas Clemente
25 de abril: Mercat del Cabanyal
26 de abril: Mercat de Torrefiel
19 de juny: Mercat de Castella
26 de setembre: Mercat Central
Avui hem quedat al mercat de Mossén Sorell, on actua el grup Black Velvet Combo. Hi ha molt d'ambient, i totes les parades ofereixen degustacions de productes: pernil, formatge, entrepans, pastissos dolços i salats, tapetes, gambetes, fruita...
A la plaça on està el mercat de Mossén Sorell, hi havia el palau del mateix nom, del segle XV, que es va cremar en 1878 (algunes portes es conserven al Louvre, a la Galeria Parmeggiani i al museu de Ceràmica de València). El mercat és de 1930-32. Es féu una rehabilitació al voltant de 1984 i una altra que s'inaugurà en 2008.
[Aquests Sorells són els mateixos d'Albalat dels Sorells (abans de Codinats)]
valenciablancoynegro |
porvalencia |
La carbonara. C/ de Dalt, 28. Carme. 963 156 377
Uns demanen cervesa i uns altres una copeta de vi de la casa (un Sangiovese Rubicone que no m'ha agradat molt).
(Sent no penjar cap foto però m'han eixit molt malament)
- Ensalada amb mesclun, formatge de cabra, tomaca seca i anxoves.
- Tàrtar de tonyina. Molt bo.
- Carpaccio de polp (un poc massa finet i dolç)
- Espaguetis carbonara. Autèntica carbonara romana, sense nata, amb parmesà, ou, cansalada, oli i pebre.
- Panzeroti farcit amb bolets. Per a sucar...
Per a les postres, compartim un tiramisú. Ens conviden a un limoncello.
Total: 52 € (4 pers.; 13 € pers.)
Molt bona relació qualitat-preu.
Són tot italians.
No parlen valencià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada