diumenge, 8 de març del 2015

Mercat Rojas Clemente

dijous, 5 de març del 2015 (primer dimecres de mes)

 L'Esperanza del 14 d'Abril està morint d'èxit i ja té llista d'espera com si fóra el Bulli, així que continuant amb la llista dels "5 llocs a València per a dinar per menys de 15 €" arribem al bar del mercat de Rojas Clemente.

Qui fou Rojas Clemente? Simón de Rojas Cosme Damián Clemente y Rubio (Titaigües, 1777 - Madrid, 1827) fou un botànic valencià, deixeble de Cavanilles. El que no sabia és que fou catedràtic d'Àrab a Madrid, conegut com el "savi moro", i que es relacionà amb Alí Bei (Domènec Badia i Leblich; Barcelona, 1766 - vora Damasc, 1818; espia, arabista i aventurer)! I també amb Godoy, Josep Bonaparte, Riego... Fins i tot va crear una companyia de teatre d'aficionats.

Restaurant Rojas Clemente.  Plaça Rojas Clemente. Barri del Botànic. 96 391 71 97

Com a anècdota, alguna de nosaltres, en arribar-hi, dubta si és eixe el lloc on havíem quedat, ja que és el mateix mercat, per la banda de fora, i sembla una cafeteria. La sala està a gom; hi ha dues plantes. Podem triar, i ens quedem baix.
Entre els nombrosos plats, se'n trien cinc o sis primers, segons i postres per al menú del dia (11,30 €, amb beguda i pa; 12,50 amb café).

Per al primer hi ha ensalada, pastís del dia, crema, arròs, clòtxines...
Les tres demanem pastís d'albergínia amb tomaca confitada i formatge de cabra. Ració escandalosament gran (però jo me l'acabe, clar). Molt bo.

Per al segon hi ha peixets, tonyina, entrecot, mandonguilles, conill...
Les xiques demanen tonyina a la planxa i jo, conill amb romaní.


Novament, les racions són escandaloses, però quasi ens ho hacabem tot.
I per a les postres, hi ha molts pastissos, dolços diversos, suc de taronja, llesques amb ou de xocolate...
Tot i que estem ben plenes i ens ho hauríem hagut d'estalviar, demanem un pastís de carabassa i dues Pomes Nevades (com una compota de poma sencera, amb nata muntada i caramel; quasi res!).


La gent ve a dinar ràpid i no fa tertúlia, però com que encara hi ha gent de l'últim torn nosaltres sí que ens quedem un poquet més amb el café.
Total: 12,50 € x 3

Servei molt atent. Lloc recomanable.
No parlen valencià.