dissabte, 21 de març del 2015

Ricard Camarena 15

dimecres, 18 de març del 2015
Ricard Camarena  Dr Sumsi, 4. Russafa -  96 335 54 18
(1 estrella Michelin, 3 sols Repsol)

Ja s'acosta Sant Josep i ho hem de celebrar. El xic ho vol fer en gran. Fa mal dia, amb vent i pluja, i la gent està embogida fent paelles, bevent i pixant al carrer, tirant coets... sort que el més gran el tenim al costat de casa.

A la nit hi ha tres menús: Ricard Camarena, 11 plats (105 €); Degustació, 9 plats (90 €); Curt, 6 plats (75 €) [Al migdia hi ha un Menú de Clàssics, 3 plats, 35 €]. Sí, encara que hem dubtat un segon, hem triat el méééés llarg. Hi ha una llista amb 16 plats per si n'hi algun im-prescincible. Deixem que trie el xef.

I comença l'espectacle en la taula llarga, al costat de la cuina:

-Caldo de pollastre de corral, tòfona i xerés, amb espècies, lemongrass... Intens.


Fino Tres Palmas DO Xerès.
50 cl  (embotellat 31-10-14)
Palomino Fino
16º
González Byas. Jerez de la Frontera, Cadis.
(aprox. 23,90 €)

Bona manera de començar. Complex; sal, espècies, fruita seca, caramel, forn...
[El Fino Cuatro Palmas ja seria un amontillat]

akatavino
verema

-Tavella de faves tendres, sàlvia, gambetes i emulsió d'ametla. Quins ingredients!


Sempre hi ha coses que queden sense fer... Quan veig com Camarena tria els productes de la terra, pense que a mon pare li hauria agradat conéixer-lo i raonar amb ell; alguna vegada pensí convidar-lo a dinar, però mai no m'acabava de decidir...

llevataps

Dönnhoff Riesling Trocken 2012   Nahe, Alemanya
Riesling
12º
Dönnhoff. Oberhausen an der Nahe
Hermann Dönnhoff,
(Aprox. 20,50 € Vinissimus)

Suau. Almívar però no dolç, flors, mineral...


1-Pell de carabasseta torrada, tartar, maduixetes, brull i emulsió de tàperes. Té aspecte de figa, però és el tartar amb la carabasseta, picantet, increïble amb l'acompanyament.


2-Ostra valenciana, alvocat, cruixent de sèsam negre,  kimchi -vegetal coreà- i "orxata" de galanga -gingebre de Siam, o de Java-.
Les ostres em solen agradar soles, amb tot el seu sabor de mar, i no seré jo la que diga que no hi ha al món ostres com les valencianes... però el plat està aconseguit.



Barbeito Frasqueira Sercial 1992  DOP Madeira
Sercial
19,37 % vol
Vinhos Barbeito. Câmara de Lobos, Portugal.
(Aprox 102,95 VilaViniteca. 50 cl)

Amb el nas, n'hi ha prou: cacau, corfa de taronja, fruita seca, torrats, fusta vella, espècies... I en boca, quasi igual. Per favor, regaleu-me'l!!!




3-Carxofetes baby marinades amb romer, mandarina i ravioli de carxofa fregida. Les carxofetes, de conte, i els raviolis... boníssims.



Deutz Brut Classic  Champagne AOC
Pinot noir, pinot meunier, chardonnay
12 % vol.
Champagne Deutz. Ay, Marne-Xampanya-Ardenes
(Aprox. 32,95 Vinissimus)

Fruita blanca, flors, torrats, forn... Molt bo.

4-Espàrrecs verds ecològics, anguila i caldo ibèric amb rent. El caldo, espectacular, i els espàrrecs, "de categoria". Pobra anguileta, que no li diem res...



Oloroso Solera de su Majestad VORS DO Xerès
Palominio
21 % vol.
Valdespino. Grupo Estévez. Jerez de la Frontera
(Aprox. 65 € celler. 37,5 cl)





5-Cavalla amb moniato i pebre. Novament torne a pensar en mon pare, que mai pogué tornar a menjar pa negre perquè li recordava la misèria de la infantesa. En aquest cas, la cavalla i el moniato convertits en excel·lència.

6-Calamars saltats, fulles de col rastrera i suc de calamar en escabetx. Jo no sé qui prepara els caldos, però aquest està de llagrimeta, i els calamarets per a continuar plorant.



Foreau Domaine du Clos Naudin Vouvray Moelleux 2003  Loira-Vouvray AOC
Chenin blanc
13 % vol.
(Aprox. 38,20 € VilaViniteca)






7-Pésols del Maresme i bacallà estofats al pesto. Sembla que la sal del bacallà lluite contra la frescor dels pésols...

[Crec que ara bevem un Borgonya blanc, un chardonnay que a un li fa tòrcer el morro per l'acidesa i a l'altre per l'atrevit comentari]

8-Arròs cremós de trompetes de la mort, tòfona i sajolida



Pernand-Vergelesses. 1er Cru Vergelesses 1996  Borgonya AOC. Côte de Beaune
Pinot Noir
13 % vol.
Domaine Dominique Guyon. Antonin Guyon.  Savigny-lès-Beaune
(Aprox. 30-35 €)
Fruita negra, espècies, flor, cuir...


9- Dumpling de llebre en consomé, api, alvocat i tòfona. Potent, potentíssim.


I arriben les postres:

Porto Vintage Quinta do Infantado 1997  Porto/Douro
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cao, Tinta Barroca
24 mesos en bóta
19,5 % vol
Quinta do Infantado. Gontelho, Covas, Alto Douro
(Aprox. 53 €)





10-Ensalada lleugerament picant de taronja, cacauet, cerfull i llavors garrapinyades. Jo diria que més que "lleugerament", però és un plat fresc.
observaciongastronomica2
11-Remolatxa, fruites roges, llet fresca i anet. Curiosa mescla.
observaciongastronomica2
I encara hi haurà un final dolcet amb xocolate, mini gelat de barra i uns cereals unflats amb iogurt (?).

Vins: 32 € x 2 (un regalàs)

Verema
The Doc and hoc concept

L'atenció, immillorable. El festival Ricard-David, apoteòsic. Ho torne a dir: s'ha de vindre a aquest temple almenys una vegada en la vida (tot i que no cal demanar el menú més llarg).

Parlen valencià.

1 comentari:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.