dissabte, 28 de febrer del 2015

El cierzo (3)

divendres, 27 de febrer del 2015

El cierzo. Mossèn Fenollar, 2-4  Patraix (prop del mercat de Jesús)  -  963 423 267

Ja s'està convertint en un costum quedar ací els quatre...
Avui, encara que semble mentida, sóc la primera, i encara que no volia prendre res mentre espere, em porten unes papes amb pernilet i demane un vermut. I el que sol passar quan tens moltes taules per a triar, que al final en trie una que no m'acaba d'agradar perquè té molt poca llum, però bé, és un raconet agradable.
Està bé sentir que et tracten com a "habitual" en un lloc, però no si si m'agrada notar la pressió que a hores d'ara ja exerceix el nostre gran Abreunvinito quan s'asseu a taula...

Quinta Apolonia Belondrade 2013  VT Castilla-León
100 % verdejo
Parcialment fermentat en bóta
13 % vol.
Belondrade SL. La Seca, Valladolid.
Enòloga: Marta Baquerizo
(Aprox. 12,60 € Vinissimus)

Fruita blanca i de pinyol, un poc d'herba i cítric; un punt amarg agradable. Fresc.


- Plat de pernil ibèric. Boníssim.
El pa ja no és la mateixa coqueta amb oli que tenien, però està bo. Hi ha tomaqueta ratllada i oli Artajo Albador, d'oliva arbequina (Fontellas, Navarra)

- Ensalada de guatla escabetxada, encisams, tomaca, nous caramelitzades i formatge de cabra passat per la planxa.

- Carxofes amb tòfona blanca i cruixent de pernil. Sempre les demanem. Les carxofes tenen una grandària considerable; són de conserva però estan molt bones.


Contino Reserva 2009  DOC Rioja
Garnatxa
24 mesos en bóta de roure de segon any
14 % vol
CVNE. laserna, laguardia, Àlaba
Enòlegs: Jesús Madrazo, María Larrea
(Aprox. 24,85 € Vinissimus)

Fruita confitada, flors, balsàmic, espècies, mineral... crec que res a veure amb una garnatxa aragonesa. Llaminer, molt bo.


Com que ens abelleix arrosset, ens recomanen que en demanem dos diferents: un de peix, amb polp, clòtxines i gambes, i un de boletus i foie gras.


El primer s'ha passat de sal, ho comentem i sense cap problema se l'enduen i ens en portaran un altre després. Al final eixirà el cuiner, Luis Rubio, i ens dirà que per voler fer una gràcia ha afegit més caldo de polp del que tocava i eixir-se'n dels estàndards té les seues conseqüències. El pobre xic ens confessa que quasi "se viene abajo". El que us deia, la pressió-abreunvinito.


Per a les postres, un caneló de taronja cruixent farcit de gelat de llet merengada, una copeta de pinya amb maduixes i una de pinya amb mango, i un tiramisú.
Cafés. Ens ofereixen una copeta de cava, Marina Espumante o Palau Solà. Triem el segon
40 % xarel·lo, 35 % macabeu i 25 % parellada
Capità Vidal. El Pla del Penedès

Un lloc clàssic on es menja bé.
I com sempre, "el millor vi és el que es comparteix". Gràcies (a la companyia i a Miguel, pel detall).

No parlen valencià.