dissabte, 14 de febrer del 2015

Delicat

dijous, 12 de febrer
Comte Almodóvar, 4. Seu-Xerea  -  96 392 33 57

Avui ha sigut un dia especial: hem anat amb els alumnes al cine, de matí -Divergents, en català, no s'hi han queixat, els ha agradat molt i ho han entés tot, quasi tot-. Més especial perquè plou. I més especial encara perquè ens n'anem de dinar (ai, Joanjo, com et trobem a faltar!).

Delicat és un restaurant de cuina mediterrània i oriental. He llegit que Paco/Francis, l'amo i cuiner, parla de "confusió" més que no de "fusió".
Aquest local em porta bons records: ací hi havia el S'horabaixa, de menjar mallorquí, que portava Clara (ara a S'alat, Russafa) i que tenia molt de color i molta gràcia. Encara hi ha el taulell mariner, i les figuretes dels lavabos (pintades a l'estil dels siurells). Ara està tot molt blanc, sort dels llums del sostre que hi donen color. Potser hem tingut la mala sort que no hi hagués cap exposició penjada.
Al migdia hi ha menú únic, amb quatre plats i postres: 12 €.

Sort que havia pensat dos vins, perquè em fa molta ràbia triar-ne un i que precisament eixe no el tinguen.

Beryna 2012  DO Alacant
90 % monastrell, 10 % garnatxa
14,5 % vol.
14 mesos en bóta de roure francés
Bodegas Bernabé Navarro. Villena/Bigastro
Enòleg: José Antonio Amorós
17 €  (9,30 € Vinissimus)
Molt monastrell, fruita madura, dolcet, llaminer.

A la sala, Cati/Katina serveix i presenta els plats, però també ens serveix una altra xica que no diu ni bon dia.
- Llentilles amb crema i gngebre. Fa honor al nom, delicat.

- Dumpling de gamba i pollastre (crec), amb puré de creïlla.

-Broquetes (del tipus xix kebab) amb crema d'albergínia i verduretes. Ma que m'agrada viatjar així de fàcil al meu Orient mediterrani...

-Fideus negres amb carxofetes i gamba.

-Maduixes amb nata i gelat. La fruita, no sé què porta, però està exquisida.

Tot està molt bo, i la presentació ben cuidada. Per posar algun però, l'excessiu temps d'espera entre plat i plat i que algun es servisca sense dedicar-hi unes parauletes.
Ens han preguntat si volíem pa i hem dit que no; no sé si el cobren o entra en el menú.
Café (1,50 € x 3, siga sol, amb gel o tallat)
Total: 57,50 € (3 pers.; 19,20 € pers)

No parlen valencià.

(He d'agrair a Ester que m'haja fet les fotos, que jo m'havia deixat el mòbil a casa)

I després un gintònic compartit en un baret d'eixos boniquets, Bocados Café.