Per què es diu "kata híbrida"? Perquè l'han preparat entre dos i perquè hi ha vins de dues zones distintes, un dels quals serà monovarietal; tots amb raïm característic de la zona, en la totalitat o en part.
1. Viña Ainzón 2010 D.O. Campo de Borja
Raïm: 75 % garnatxa, 25 % tempranillo
10 mesos en bóta de roure americà
14 % vol
Celler: Bodegas Santo Cristo. Ainzón, Saragossa
Enòleg: Roberto Pérez Martínez
Preu:
-Capa baixa, granatós, rivet taronja /rubi?, mat
-Poc de nas, mangrana amb licor, floral, maduixa industrial, saboritzant / alcohol, un poc tancat, mantega, forn, plàtan, fruita madura
-Àcid, potència alcohòlica; entrada fàcil, escassa intensitat, sense astringència
2. Cayus 2012 D.O. Campo de Borja
Raïm: garnatxa
8-10 mesos en bóta de roure francés
15 % vol
Celler: Bodegas Santo Cristo. Ainzón, Saragossa
Enòleg: Roberto Pérez Martínez
Preu:
-Capa mitjana, granatós, rivet granat / picota intensa?; "caiguda d'arquebisbe", més brillant
-Bescuit de taronja, maquillatge, poc intens, mineral, vegetal, verdós, humit, "armari de davall l'escala" / càrnic
-Tànic, més potència que l'anterior, acidesa present, fusta, llarg, notes de compota, dolç amb final amarg. Molt agradable.
3. Rufián 2012 VT Castilla-León
Raïm: rufete
Bóta de roure francés
12,5 % vol
Celler i Enòleg: Ismael Gozalo (Ossian). Sierra de Francia, Salamanca
Preu: 18,30?
-Capa baixa
-Llepolies, poc intens, balsàmic, aigüera, tarquim, sulfúric, caramel de resina de pi (algú no li troba cap aroma)
-Desequilibrat, desagradable, punt picant / amargós i àcid, "aigua de rentar el calze"
Llàstima, esperem que la nostra botella no estiguera bé, perquè la història del vi és bonica i molt personal.
"Hola, me llamo Rufián"
(Mauvinica / Mauro Bergesio)
Raïm: 58 % tempranillo, 35 % rufete i 7 % calabrés
18 mesos bóta de roure francés
14 % vol.
Celler: Viñas del Cámbrico.Villanueva del Conde, Salamanca
Enòleg: Alberto Marín
Preu: 14,90?
-Més evolucionat, capa mitjana, rivet atellat, tèrbol
-Claveguera, "raïm fosc" / Tancat, setmana santa
-Molt interessant, distint, va fent-se voler a poquet a poquet. (algú diu "m'agradarà quan m'agrade l'ska", mai).
I per a sopar, formatges, croquetes d'abadejo i de pollastre, coca de tomaca i coca de ceba,
creïlles a la riojana (detall de la senyora Amparo),
rotllets de salmó i d'alvocat amb gambetes
Tagonius 2004 Vinos de Madrid
Tempranillo, cabernet sauvignon, merlot i sirà
12-15 mesos en bóta de roure francés i americà
14,5 % vol.
Bodegas Tagonius. Tielmes, Madrid
Enòleg: Jesús Peral
Aprox. 31,90 € (Vinissimus)
Fruita madura, espècies, mineral, torrats, balsàmics... Bo.
I per a les postres, magnífic pastís de crema del Taller i panettone de panses i taronja.
Cafés i un vi espumós curiós,
Yllera Privée Brut VT Castilla-León
Verdejo i chardonnay
Grupo Yllera. Rueda, Valladolid
Aprox. 6,58 € (badeboca)
Afruitat, floral, cítric.
Un plaer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada