dimarts, 24 de febrer del 2015

Samsha

dissabte, 21 de febrer del 2015
Samsha   Periodista Ros Belda, 4. Barri Mestalla - 96 389 19 02

Entrem amb aigua (2,57 € x 3) , que els xics vénen de visitar el Laurent-Perrier a l'Encontre Verema..., i alguna cerveseta (2,57 €).

El cuiner Víctor Rodrigo va ser un dels participants en la segona edició del Top Xef i per això ha canviat el menú dels Sentits per un menú de plats seus que han aparegut en aquest programa: 7 proves (53 € + IVA = 58,30 €). També hi ha la possibilitat del menú reduït, 4 proves (31 € + IVA). Som 7 persones, hi ha alguna mínima vacil·lació, però sí, el de 7 proves.

Amb el vi comencem malament: el primer que demanem no el tenen (V3 viñas viejas verdejo. Terna Bodegas)
Pago de los Balagueses Chardonnay 2012  DOP Pago de los Balagueses
100 % chardonnay
10 mesos en bóta de roure francés
13 % vol.
Andrés Valiente e Hijos (Vegalfaro).
Rodolfo Valiente
19,80 €

Per al mestre Higón (Verema), un dels millors blancs valencians. Fruita blanca, un poc tropical, corfa cítrics, flors, vainilla... Bo.

Apareixen a taula les tradicionals enganyifes (o trampantojos, o trompe-l'œil): tramussos amb forma de macarron; làmines transparents i cruixents de pimentó de Padrón (ens diuen que un pica i un no) i bombons de polp a la gallega. Res té la forma original, tot en té el sabor. Servides sobre un atifell en forma de pedra amb llum interior que canvia de color.


ENTRANTS
-Nyoquis esfèrics de formatge de romer, infusió de la seua pell i aigua de tomaca... i pa de tomaca
El plat, molt bonic, i el formatge, una bona explosió. El caldet, un poc desllavassat.


-Caneló de colomí sense pasta (fet amb llet de coco) amb salses de curri, cúrcuma i ras el hanout... i pa de curri. Una altra presentació bonica i amb molt de sabor. Potser m'hauria agradat sucar un poquet de les salses.

almavinocuatre

La carenyeta de Cal Pla 2010  DOQ Priorat
100 % carinyena
14 mesos en bóta de roure de segon any francés i americà
14 % vol.
Celler Cal Pla. Porrera, Tarragona  (Mas d'en Compte)
Enòleg: Joan Sangenís
30,80 €  (16,25 € Vinissimus)

No és un vi fàcil; mineral, molta pissarra, després la fruita i la flor, herba, café... M'agrada.



-Fals calamar de navaixes que es menjà un chili crab (carranc picant)... i pa al vapor de tinta de calamar. Molt pictòric (encara que de seguida pense en una amiga a qui no agrada gens res que li recorde les aus). Amb el pa, es fa alguna brometa escatològica (la veritat és que amb el color, la forma, la textura, la temperatura...) en fi, bon sabor i molt adient al plat.


PRINCIPALS
-Salmó amb pell de llavoretes, cremós de bresquilla i vi negre especiat i fideus d'aletes de pollastre... i pa de vi. Aquesta vegada la conversa és anterior al plat, què podia ser allò del "salmón con piel de semillas"? Està clar, la pell del salmó ha desaparegut i ha aparegut una capa de llavors diverses: fantàstic (per a mi un poquet moll el peix).


Bruberry 2012  DO Montsant
Samsó (carinyena), garnatxa
5 mesos en bóta de roure francés
14 5 vol.
Portal del Montsant. Marçà, Priorat, Tarragona. (Parxet, marqués de Alella...)
Enòleg: Ricard Rofes
22 € (10,70 € Vinissimus)

Més facilet que l'anterior. Flors, fruita roja, fresc.


-Zebra amb salsa de llavors de papaia i ensalada de papaia amb bolets, esferificacions de violeta, papaia i mango... i pa de mantega i bolets. La carn està boníssima, en el seu punt; és com carn de cacera. L'adobament també està molt bo, encara que la violeta és un poc "invasora" i es menja els altres sabors. Té gràcia el joc del blanc i negre en record de la pobra zebra, però els plats negres són poc lluïdors, o almenys més difícils.

POSTRES
-Crema catalana de bresquilla amb toffee de Nutella i poma amb galeta... i muffin de poma i mel.
Quin penseu que pot ser el tema del plat? Efectivament, per què es diu "muffin" si es veu tan clar que és una magdalena? Ah, i un altre: tot el que se serveix ha de ser comestible?
La crema, extraordinària.

-Ganache de xocolate, crema muntada de vainilla, caramel salat, nougatine de pinyons i frutes roges... i pa de fruites roges. Tot no podia ser perfecte; per a mi, el xocolate és massa pesat i la textura, engomada; però sóc l'única que no me l'acabe. Això sí, una obra d'art!


Cafés (1,50 € + IVA x 5) i tallat (1,70 € + IVA).
I quan ja pensàvem que s'havien perdut els bons costums i volíem matar Diego, apareixen novament les enganyifes. Aquesta vegada tenen l'aparença encara que no el sabor: tramussos (ou caramel·litzat); polp a la gallega (xocolate blanc amb tamarinde i núvols de pinya colada) i pimentons de Padrón (amb te verd). Quin art!


Total: 71,60 € (x 7 pers)
No parlen valencià.

Al final no ix el cuiner a saludar. La fama deu ser una càrrega molt pesada.

És un restaurant que cal conéixer. M'alegre que avui hi haja moltes taules ocupades; espere que això continue quan es vaja fonent la bombeta mediàtica.
Cal millorar un poc el temps d'espera entre els plats.

http://www.samsha.es/carta.php
comersinmilongas
mesade2
Verema/Abreunvinito