dimecres, 4 de febrer del 2015

La germanor es fa pregar. Casa Botella

dimarts, 3 de febrer del 2015
Tot i que ens ha caigut un pessiguet de la loteria, no aconseguim juntar-nos totes per a celebrar-ho. En fi, de moment anem fent i quedem a Casa Botella (Salvador Abril, 28. Russafa. 654 849 333)
Mentre esperem, una cerveseta; primer amb les olivetes amb sosa, i després ja arrambem amb els bastonets i el pa de la panera. Dora, dona sàvia, decidieix que demanem ja, que de segur que així apareixen les que falten; i dit i fet. Ma que sap aquesta dona!
Quin gustet retrobar-nos a taula (encara que amb el whatsapp no ho passem malament). Llàstima que no hi som totes.

Entre setmana, hi ha carta, un menú de migdia (12 €), un express (9 €) i un especial (18 €) que és el que triem.
Rafa ens ofereix diversos vins (començant sempre per Les Alcusses, clar), entre ells un Priorat (i va i resulta que és el mateix que triàrem l'altra vegada)


Cal Pla Negre 2012  DOQ Priorat
60 % garnatxa, 40 % carinyena
12 mesos en bóta de roure de segon any francés i americà
Celler Cal Pla. Porrera, Tarragona
Joan Sangenís
20 €  x 2  (Vinissimus, 9,50 €)

Fruita negra madura, cuir, espècies, torrats, mineral... Llaminer, molt bo.



Per a començar, al centre,
-Hummus de garrofó amb pebre roig (s'assembla tant al de cigrons que hem de preguntar si no en porta)
-Ensalada d'espinacs, dàtils i formatge manxec


-Tonyina fresca amb reducció de vinagre de Mòdena i piparres (vitets, pebreres, guindillas vascas...)

Com a plat principal, podem triar entre arròs amb gambetes i carxofes o gaspatxo manxec (o moixentí). Aquest està ben saborós, i amb el dia tan fred que fa ens prova. L'arrosset diuen que també està bo.

Per a les postres, un variadet de maduixes macerades en licor, pastís de xocolate i el típic dolç de German (el flam que no és un flam).

Com que se'ns ha fet tard per a dinar, se'ns fan les tantes, però no podem fer molta tertúlia perquè ens conviden, molt amablement i amb mig somriure, a deixar el local.
El menú inclou la primera beguda (no ens cobren ni la cervesa ni l'aigua), el pa, les postres i els cafés o infusions. Crec que el de 12 € és molt millor opció.
Total 148 € (6 pers.; 25 € pers.)

Parlen valencià i la pàgina web també té versió en valencià. La carta està en castellà (amb alguna coseta que s'ha escapat en valencià).

Anem a fer-nos una copeta i anem perdent la gent pel camí. Fem cap a La más bonita, al carrer Cadis. Anna ens convida a una mistel·la i un pecadet. És un lloc molt agradable, tot i que les aromes del que s'està coent al forn són una temptació massa forta.