dimecres, 10 de setembre de 2014

Puig 14

divendres, 29 d'agost del 2014
Les vacances s'acaben, i enguany no hem pogut disfrutar massa de la terrasseta de la platja, però avui és un bon dia per a celebrar la tercera de les cites estivals.
No hi ha banyet previ i ajuntem vermut i dinar tot alhora...
Jj s'ha passat la nit cuinant i la veritat és que li ha lluït molt.
Jo sols prepare les clotxinetes al vapor.
Ensalada de cabra i bou de mar. Boníssima. Amb les potetes a banda, que no ens ho han posat massa difícil.
Ensalada de tomaquetes, cogombre, pernil...
Bistec tàrtar de tonyina, amb cogombrets, raves, ceba, mostassa...


Ou cuit a baixa temperatura amb bolets i brou de pollastre. Sí, aquestes coses també es fan a casa, amb unes mans amb gràcia, això sí...

Pollastre camper cuit amb mencia.

Sépia amb ceba

I gran varietat de formatges asturians.
-Mundo (Ribadesella): Gamoneu del Valle i del Puerto, Cabrales, Peralzola (La Peral; ovella), Peñamellera Cuayau (tres llets).
-Aramburu (Llanes): Tres leches de Pria (50 % ovella, 40 % vaca, 10 % cabra); Cabrales Cueva El Teyedu (Francisco Bada; ovella, vaca i cabra; fantàstic), Gamoneu Vega Ceñal, Torta Cañarejal (Pollos, Valladolid. Llet d'ovella. De l'estil de la del Casar però menudeta) , Geo de Lazana (vaca; cremós, extraordinari).

Quant als vins, festival, que continua la celebració...

Casal de Armán Blanco2013 DO Ribeiro
Treixadura 90%, Godello 5%, Albariño 5%.
13,5 % vol.
Bodegas Casal de Armán. O Cotiño, San Andrés, Rivadavia, Ourense
Enòlegs: Felicísimo Pereira i Javier González
Aprox. 10 €

Aromàtic i saborós. Fruita de pinyol, herba, flor blanca... Bona acidesa. Fresc. Ens agrada molt. (l'havíem begut al restaurant del mateix celler)



Silex 2005  Blanc Fumé de Pouilly (Loira)
Sauvignon Blanc
13,5 % vol.
Domaine Didier Dagueneau. Saint-Andelain
80-100 € (80 € Mesquevins/Ca Pepico)

Pedra, mineral, humit, verd, fruita blanca, fumat, punt amargós final. Gran. (No sé si l'hauríem d'haver begut un poquet abans)
Didier Dagueneau (1956-2008)
Clos Dominic Vinyes Altes 2007  DOQ Priorat
70 % carinyena i 30 % garnatxa (?) (80-20?)
15 % vol.
Celler Francisco Castillo. Porrera, Tarragona
Enòloga: Ingrid Castillo
Aprox. 34,50 € (celler)
debrujasyvino

Costa molt d'obrir. Després ho té tot i molt. Fruita madura, balsàmic, torrats, espècies, mineral...
Quan vam estar al celler ens van donar un calendari lunar per a saber quan el podíem beure. No ho hem tingut en compte... però avui la lluna està creixent.


Mestres Clos Nostre Senyor Gran Reserva Brut Nature Premium 2004 DO Cava
degorjat agost 2013
60% xarel·lo, 20 % macabeu, 20 % parellada
Cavas Mestres. Sant Sadurní d'Anoia, Penedès
Enòleg: Antonio Mestres
24,90 € (Vilaviniteca)

Fruita blanca i de pinyol, herba, forn (no massa), cítrics... Saborós.
L'havíem begut amb Guillaume en un tast cava-xampany que ens va agradar molt, i aquest (2001), el que més. El que no sabem és si el 2004 no és com el 2001 o havíem santificat aquell.

Tot el pa (llesques de pa amb cereals, amb anous, amb olives, de dacsa amb pipes de carabassa... ) i el dolç (coca d'anous i panses, rotllets diversos), del forn València (Carrer Sueca, Russafa).
Llàstima que la xarradeta no es puga allargar massa...