Comencem sense saber el títol de la cata. Tots els vins són espanyols, de quatre denominacions ben conegudes, tres monovarietals i un quasi; 2008-2010-2011-2011. Coneixem tots els vins (pressing, pressing).
Després ja se'ns dirà que són germans menuts, que hi ha dos tempranillos, un garnatxa i un mencia, i quasi al final quines són les famílies.
1. Las Lamas 2011, D.O. Bierzo
Raïm: 100% mencia.
5 % vol.
16 mesos en bóta nova de roure francés
Celler: Descendientes de J. Palacios. Villafranca del Bierzo, León.
Enòlegs: Ricardo Pérez Palacios i Álvaro Palacios
Preu: 86 €
[germà major: La Faraona; parents pròxims: Moncerbal, Villa de Corullón, Pétalos del Bierzo, Valdafoz]
-Capa mitjana. Color maduixa.
-Olives, herba, balsàmic / fruita madura, pebre, espècies
-Astringent, alcohòlic, suc de macedònia fruites, àcid, licorós. Va guanyant a poquet a poquet
2. Finca Dofí 2008, D.O.Priorat
Raïm: 70 % garnatxa, 15 % cabernet sauvignon, 15 % sirà
14,5 % vol.
19-21 mesos en bóta de roure francés
Celler: Bodega Álvaro Palacios. Gratallops, Tarragona.
Enòleg: Álvaro Palacios
Preu: 68 €
[germà major: L'Ermita; parents pròxims: Gratallops, Les terrasses, Camins del Priorat]
-Més vell, capa baixa, robí taronja
-Fusta, dolç / cuiro, equip de polo,
-Clàssic, mineral, torrats, fruita, falta raïm, hi ha bodega.
3. Victorino 2011, D.O. Toro
Raïm: tinta de toro 100 % .
14,5 % vol.
18 mesos en bóta nova de roure francés
Celler: Teso La Monja. Valdefinjas, Zamora
Enòleg: Marcos Eguren
Preu: 37 €
[germà major: Teso la Monja, Alabaster; parents pròxims: Almirez, Románico]
-Caiguda de casulla, capa alta, picota, tinta la copa
-Dolç, xarop, fruita, llèpol / fruita madura, ple
-Tànic, saborós, dolç (però no monastrell), mineral, "pompós"
4. Psi 2010, D.O. Ribera del Duero
Raïm: 100 % tinta fina.
14 % vol.
18 mesos en bóta de roure francés
Celler: Dominio de Pingus
Enòleg: Peter Sissek
Preu: 29 €
[germans majors: Pingus, Flor de Pingus]
-Capa mitjana. És el 2010
-Tancat / francés? almesc? mineral, brea
-Paregut al segon. Molta fruita madura, espècies, balsàmic; amb cos, llarg.
DOKUMENT KATA
Quan hi hem arribat, la taula estava parada per a la kata amb estovalles i tovallons blancs de tela, gots, bastonets de pa... i cadascú teníem marcat el nostre lloc amb un tap de suro amb el nom enganxat, un tap d'un vi buscat expressament per a cada katador (el meu, Les cousins, Priorat. Encert total). Quin detall!
I el que ve a continuació de la kata... Mireu quin menú ens han preparat:
S'hi ha d'afegir la col·lecció completa de gelats de Häagen·Dazs.
I tot tan ben presentat...! Llàstima que les fotos no hi facen justícia, però ací una mostra...
Encara apareixerà un altre vi,
Señamaría DO Navarra
100 % garnatxa vella
8 mesos en bóta de roure francés. 14 % vol
Bodegas Mel-Melitus. Mélida (Bardenas), Navarra.
Asier Torrecilla
Aprox. 13,62 € (El vinico)
[germà major: Tormento; germà menor: Mel.Lita; Mel.Lira rosat]
A Table! con Carmen |
I a les postres,
Muscat Domaine Perna Batut 2012 AOC Saint Jean Minervois
Moscatell
15,5 % vol
Chozas Carrascal. Requena
Aprox. 12,70 € (50 cl)
Abreunvinito "Dulce francés de elaboración española"
Bona kata i sopar de "germanor". Gràcies. A veure qui supera el muntatge...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada