dimecres, 10 de setembre de 2014

80 a La salita

dissabte, 30 d'agost del 2014

Séneca, 12  (amb Yecla). Barri L'Amistat - 963 817 516

Nooo, no en som 80, però la celebració és major encara, que no tots els dies es fan 80 anys! Per molts anys, Carmen! I encara que avui ha estat molt bé, encara hem de fer una celebració més grossa.

És la tercera vegada que vinc a La salita (obert des de novembre de 2005). La primera, fa molts anys, quasi ni me'n recorde; la segona, en maig del 2012, i tot i que ens agradà, recorde una acalorada discussió amb alguns amics sobre si mereixia alguna estrella Michelin (nosaltres pensàvem que encara estava un poc lluny); aquesta tercera és la primera des que Begoña Rodrigo es fera famosa al programa Top-Xef i a més a més el guanyara. I clar, no està al restaurant, que té molts assumptes a atendre.
És el seu germà, Sergio, el que ens atén en la sala, amb alguna col·laboració del marit, Jorne.
Com a detall de benvinguda, uns aperitius (galetes fines de comí i papadums d'algues).
No hi ha opcions, tenim un menú de 43,50 € que inclou l'IVA i un panet.
Ja que la celebració és ben gran, el vi també

San Vicente 2010 DOC La Rioja
Tempranillo peludo
20 mesos en bóta nova de roure francés (80%) i americà (20%)
14,5 % vol.
Señorío de San Vicente. San Vicente de la Sonsierra, La Rioja
Enòlegs: Marcos Eguren i Vicente López
(36,95 € Vinissimus)

Complex, intens... Fruita madura, espècies, xocolate, mineral, torrats, balsàmic, lactis, cuir... Llaminer. S'acaba prompte.


Comencem amb l'arbre de la vida: sardines amb xips de creïlla, diamant de formatge blau i xocolate
blanc, cornetto d'ajoarriero de plàncton, tàrtar de salmó en una tomaqueta... acompanyats de bombó de foie sobre cruixent d'avellana i cavalla marinada agredolça

Caneló d'alvocat farcit de tàrtar de bonítol, amb gaspatxo de xampany (aspecte de xampany i sabor de gaspatxo, com faran aquestes coses? Química? Fisica? Llàstima, recorde que l'altra vegada ens el seviren en copa de cava i impactava més). El caneló, fantàstic (com faran aquestes textures...? A mi l'alvocat se'm fa pasta).


Continuem amb una recomanació de Sergio; no estem massa convençuts però com que el veiem tan rotund que és l'únic que val la pena de LAN...

Lan A mano 2010 DOC Rioja
85 % tempranillo, 10 % mazuelo, 5 % graciano
5 mesos en bóta de roure francés i 4 en roure rus
14 % vol
Bodegas LAN. Fuenmayor, la Rioja
[LAN: Logronyo, Àlaba, Navarra]
Enòloga: María Barua
(29,90 € Decántalo)

Difícil, sobretot després de l'anterior. Poca fruita, balsàmic, tinta...


Mollets, ravioli de gambes i fenoll amb salsa de les espines i mantega fumada. Deliciós.

Arròs amb plàncton i polp. Tots estan entusiasmats; a mi em resulta un poc salat.

Granissat de gintònic. Un altre clàssic. Hi falta un poc de color

"Pichonetto Meronato". Sembla que és una versió d'un plat que féu al programa de la tele. És un colomí talladet, amb salsa de mero.

I encara un altre vi,

Termes 2010 DO Toro
Tinta de Toro
16 mesos en bóta de roure francés
15 % vol.
Numanthia /LVMH. Valdefinjas, Zamora
Enòleg: Manuel Louzada
(Aprox. 19,95 € Vinissimus)

Fruita madura, espècies, torrats, cacau, lleuger punt amarg final. Bo


Cérvol lacat en salsa de regalèssia amb molles de remolatxa i puré d'api, nap i gorgonzola. Dífícil mescla de tant d'ingredient, però interessant.

Per a les postres, Amanita muscarea cítrica. Molt bonic, de conte, però ja massa dolç.
tripadvisor
I el Tenderete de Petit fours. Galetes de gingebre en forma de camiseta, plantetes de xocolata amb floretes de sucre, macarron de violeta, lioneses de poma, financier d'ametla i xocolate.
Verema
Cafés

La sala, plena. Ens agrada arrimar-nos a la fama, eh?
La discussió avui hauria perdut un poc de força per la nostra part.

Ens ha faltat bufar els ciris, però és que en públic... Ho tenim pendent, Carmen. I gràcies.

"Begoña Rodrigo: cien por cien incorrecta y genial", Mara Funes

comersinmilongas