dijous, 25 de setembre del 2014

La sirena de Petrer

dissabte, 20 de setembre del 2014
La sirena - Av. Madrid, 14. Petrer - 965 371 718
Aquesta és l'avinguda que separa Petrer (valencianoparlant) i Elda (castellanoparlant), ambdós a la comarca del Vinalopó Mitjà, ben coneguda pel seu raïm de taula en bossetes de paper.
Com a anècdota, telefone per a reservar taula i al final em pregunten si em diuen Paula.


Aquest és un dels llocs que espera i espera en la llarga llista de restaurants que voldria conéixer... i mira, ha arribat l'hora. Té més de trenta anys i està especialitzat en peix, marisc (tot i que és un poble d'interior -la costa d'Alacant està a uns 30 quilòmetres; també en reben de Vinaròs i Galícia-) i arrossos. A la cuina, Mari Carmen Vélez, i a la sala, el seu marit Norberto Vera.

El detall de benvinguda són uns alliolis de colors: olives, alfàbega i fruites roges, amb unes llesquetes de pa amb molt poca molla, poc torrat i cruixent.

La carta de vins és molt àmplia, fins i tot amb afegitons en llapis, però no sabeu la ràbia que em fa que quan per fi t'has decidit per un va i resulta que d'eixe, no en queda...!


Tarima Blanco 2013  DO Alacant
Merseguera i macabeu
13,5 % vol.
Bodegas Volver (Grupo Jorge Ordóñez)
Enòleg: Rafael Cañizares
14 € + IVA = 15, 40 € (4,60 € Vinissimus)

Fruita blanca i flors. Fresc, senzillet.




Hi ha tres menús: Mediterrani (30 €), Gourmet (42 €) i Degustació (60 €).
No vos ho creureu, però triem el primer, amb una lleugera ampliació, això sí:
- La clàssica ensalada russa de lluç (12,80€). Bona, encara que jo crec que emmascara el lluç.
observaciongastronomica2
- Ostres especials (6 x 3.85 € -cobren 3,025 €-). Correctes

I comença el menú:
-Mossets de lluç cruixents i allioli de llima
recomiendoblog
-Calamarsons saltats amb verduretes, germinat de soia i sobrassada. Arrisquen en fer molt poc fets els calamarsons, però molt bons; i el toc de sobrassada, curiós.


-Ensalada de tomaca raf amb saladures i fumats i vinagreta de fruites seques

-Tonyina en crosta d'espècies amb hortalisses i emulsió d'api. Molt bon punt, amb la crosta lleugera.


Agustí Torrelló Mata Gran Reserva Brut Nature 2008  DO Cava
42 % macabeu, 25 % xarel·lo i 33 % parellada
11,5 % vol
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia, Penedès.
24 € + IVA = 26,4 € (13,50 % Vinissimus)

Fruita blanca, herba, forn, bóta... Agradable.




-Arròs a banda amb gambetes. Molt bo.

Sort que no ens havien deixat ampliar més el menú, perquè hi ha molt més que suficient.

I per a les postres es pot triar entre profiteroles amb xocolate o sorbet de llima al cava

El pa (blanc o integral) i el café també entren en el menú, que inclou l'IVA en els 30 €. La carta de vins no l'inclou.
TOTAL: 165,48 € (3 pers. - 55,16 € pers.)
La relació qualitat-preu del menú és excel·lent.
No parlen valencià.

Verema/Abreunvinito