dijous, 18 de setembre del 2014

10é aniversari de Mesquevins


El 5 de setembre Mesquevins celebrava el seu desé aniversari. Què és Mesquevins? I tu m'ho preguntes? És mésqueunabotiga de vins i més coses per a mésquegormands , regentada per un mésquemestre que ho fa tot mesquebé, Pep Ferrer. Per als que encara no ho sabeu, està a Montcada, al carrer 25 d'Abril, 15 (961 395 610).
fb
Pep també és la mésqueànima del restaurant Ca Pepico, al barri de Roca, però això ja ho sabeu tots.

Vaig tindre l'honor que em convidara a la festa d'aniversari, a mi i al meus amics de Kataklub. Ja fa molts anys que ens coneixem i, clar, també vaig estar fa deu anys a la inauguració de la botiga. Hi posa sempre tanta il·lusió en els seus innombrables projectes...
Hi ha moltes coses que no li podré agrair mai prou a Pep, i parlar ara, per exemple, d'aquell mític i memorable Sentits em faria quedar com una persona molt i molt interessada...

A les 20,30 h., puntualment, obriren les portes del pati del Centre Cultural de Montcada, amb una posada en escena espectacular, amb estora roja i botelles de vi amb ciris dins en els laterals, i Pep i Marisa ens anaven donant la benvinguda a cadascun dels convidats i ens animaven a fer-nos una foto a la "fotocol" o "llotja vip".

Im-pressionant: escenari amb Pau Viguer al teclat acompanyat d'un contrabaix; taules amb estovalles blanques i infinitat de delicatessen salades (i després coques cristines) del forn Quatre Cantons; glaçoneres amb vi; paradeta de cervesa; taula amb pernil i amb el seu tallador professional; diverses bótes de fusta per a poder deixar-hi les copes i els plats i fer la xarradeta més còmodes...

Posaré alguns dels vins i caves que hi havia, encara que la llista no s'acabaria mai (Naia, Cullerot blanc i negre, Maduresa, Pago Balagueses, Tarima blanc, Terras do Cigarron, Angosto, Fos, Raventós rosat...). En destacaré un que vaig tastar gràcies a l'estraperlo de Vicent el Xicon: Les Derniers États d’Âme du Mas Jullien (sirà, monastrell, carinyena i garnatxa). Fantàstic. I tan divertit!
També hi havia les cerveses Brabante, L'horta...
Per si això fóra poc, després actuà la violinista Loles Biendicho amb el tenor Jesús Álvarez i la menorquina Deborah Montserrat al teclat. I quina va ser la cançó més aplaudida? Ho heu endevinat, "Libiamo, libiamo ne'lieti calici che la bellezza infiora" (La traviata, Verdi). Doncs això, beguem amb alegria.

A Pep no li agrada fer discursos, però en un dia com aquest tots esperàvem que parlara, i en va fer un breu i emotiu, tot recordant sa mare que l'ha animat sempre i que ara ja no està ací, agraint la paciència de la dona i les filles i la participació i col·laboració d'amics i mésqueamics.

Ara, al facebook, ha penjat aquesta reflexió:
El passat 5 de setembre celebràrem el 10é aniversari de " MESQUEVINS " entre amics i clients. M'agradaria fer algunes reflexions d'estos 10 anys però preferisc agrair. 
Gràcies a tots els que heu confiat en nosaltres sempre. Gràcies a aquells que pensen que és millor comprar en botigues menudes. Gràcies a tots aquells que prefereixen comprar a 200 metres de casa que a 10 km. Gràcies a tots aquells que han entrat alguna volta en MESQUEVINS i descobreixen el nostre menut món. Gràcies a aquells que ens defenen. Gràcies als que feren possible el magnífic esdeveniment del dia 5 de setembre. Gràcies als voluntaris VICENT, OSCAR, ESPERANZA, ANDREA, MÒNICA, EMPAR, J. GALLEGO, FELIPE, GASPAR, DAVID, RAMON, MIQUEL, ANTONIO, FANI, RAQUEL, PEPE ROSA, BÀRBARA, EVA.  Gràcies l'Ajuntament de MONTCADA per cedir-nos un espai tan bonic; a la brigada de l'Ajuntament; a RICARDO, per fer-nos les coses fàcils. Als músics PAU VIGUER i LOLES BIENDICHO i el seu grup. Gràcies a totes aquelles empreses que col·laboraren: CELLER del ROURE, seleccio XXI, LOERMO VINS, Estrella DAMM, CELLER ca L´ARNAU, Bodega ANDRÉS Valiente i fills, Bodegues SANTANDER, FORN QUATRE CANTONS, Las Añadas de Espanya, VORAVINS, CHARCUTERIAS LÁZARO FERNANDEZ. I, com sempre, a la gent de casa que són els pilars d'este projecte (MINI ).

Per molts anys, Mesquevins! I gràcies a tu, Pep.