dissabte, 1 de setembre del 2012

Amparo & Diego 13

diumenge, 26 d'agost de 2012
Quart diumenge d'agost, el Corpus al meu poble, Almàssera (Alboraia i Almàssera el celebren en les festes patronals de l'estiu, gràcies a una bula papal pel Miracle dels Peixets???). Però avui farem canvi de plans i dinarem a ca Amparo i Diego, a La Canyada.

Mentre preparen la paelleta, començarem amb alguna cerveseta i amb


Chablis La Chanfleure 2009
Chablis - Borgonya. Beaune-Côte d'Or-França.
Louis Latour
Enòleg: Jean Philippe Archambaud???
100% Chardonnay
Preu aprox: 18€

Nas de flors i fruites blanques, anisat, amb fons mineral i cítric . Semblant en boca, fresc.
verema/Abreunvinito

I quines entradetes...!
Amanida de marisc amb olivetes negres, 
amanida de canonges, angules i fruites seques,
polpet amb tomata,
cocotxes de lluç (no estan a la foto perquè em deguí emocionar),
sushi...




 V3 Viñas Viejas Verdejo 2008 DO Rueda
Terna Bodegas / Sitios de Bodega. La Seca, Valladolid
Enòleg: Richard Sanz
10 mesos en bóta de roure francés.
Aprox. 16-20€
Potent, fruita tropical.
Fresc, elegant, llarg.

verema/abreunvinito



Impromptu 2010 DO Utiel-Requena
Bodegas Hispano-Suizas
Enòleg: Pablo Ossorio
Sauvignon blanc
Intens. Fruita blanca (pera, raïm...), tropical, herba, mineral; untuós, suau; dolç en nas però no en boca. Molt bo.
verema/abreunvinito

La paelleta de peix i marisc, feta  pel mestre Rafa



The Velvet Devil Merlot 2010
Columbia Valley. Mattawa, Washington
Charles Smith Wines
91% merlot, 9% cabernet sauvinnon

Fruita roja madura, un poc de tabac, cacao, fusta de cedre, pedra.
Fàcil de beure, agradable.
Aprox 12 $?
Abreunvinito




Vobiscum 2004 DO Rioja
Bodegas David Moreno  Badarán, La Rioja
Enòleg: David Moreno
90% tempranillo, 10% garnatxa
12 mesos en bóta nova de roure francés

Fruita roja i negra madura, cacao, torrats.
Equilibrat, llaminer. Complex.Fantàstic
Abreunvinito


Per si encara teníem fam, apareix aquesta safata de formatges (i sobrassada): trobe fora de sèrie el La peral i el Peñasanta, però els altres no queden arrere, gamoneu, cabrales...


Tastem la cervesa artesanal per a les postres (crec que també quedaria bé en qualsevol altre moment)
Sagra Bohío
de malt, fosca, amb sabor de cacau, café, poma...

cervezasagra
Abreunvinito





Bresquilla amb Cañamar Malvasia dulce, Baronía de Turís.
Servit en un curiós atifell, supervivent del dot d'Amparo








Rafa ens porta un pastís de xocolate i cervesa Guinness que ha fet ell mateix.
Molt saborós, i no embafa gens.






I Amparo i Vicent ens porten uns pastissos del seu forn-pastisseria, Casa Pepet.
Un de xocolate i un de pasta fullada amb crema i fruites. Boníssims





I, per a qui li quede lloc, encara hi ha un vi de licor i uns gintònics.

Moscatel Ainzón. Vino de licor  DO Campo de Borja
Moscatell de gra gros (o d'Alexandria, romà, de Màlaga...) i de gra menut (muscat blanc, morisc...)
Bodegas Santo Cristo




Tot un festival!
Quan arribe a la processó, ja sols veig el pali, els clavaris majors i la regidora més templà, ma mare.