dijous, 23 d’agost del 2012

Monogràfic Roca-Cúiper

dimarts, 14 d'agost, la Vespra
Ca Pepico
Cada any sembla que és vital anar al Pepico abans que tanque per vacances, i enguany, després de l'abstinència a la Xina, encara era més necessari.
Comencem (per esperar els nostres amics) amb una copeta de


Cullerot 2010  D.O. Valencia
Celler del Roure
Macabeu 25%, malvasia 25%, Pedro Ximénez 10%, verdil 5%, chardonnay 35%
Fresc, fruita blanca, un poquet cítric. Agradable.




Després Pepe ens recomanarà un Jura, però negre. Que atrevit!
Côtes du Jura Trousseau 2010
Domaine Ganevat
Sotabosc, xampinyons, fruita roja, notes càrniques, espècies...
Un poc carbònic?
No és un vi fàcil.






I com havíem trobat a faltar la cuina de l'Horta!: tellines (menudetes però ben saboroses), mandonguilles d'abadejo, aladroc fresc fregidet, calamar de platja a la planxa, creïlles fregides amb botifarra...


Coteaux du Layon Rablay "Les Erables"  2009
Domaine des Sablonnettes - C et J. Ménard
Codony, mel, herba, panses, figues...
Extraordinari


I encara, un pastís fantàstic de Quatre Cantons, un cafenet i una copeta de moscatell (?) .
30€ persona

Ma que m'agrada el Pepico!


divendres, 17 d'agost
Ca Xoret
Sant Isidre 44. Barri de Roca. Meliana  961493749
restaurantcaxoret

Comencem amb unes cervesetes.
Demanem quatre formatgets i va i resulta que estan en "paro biológico, eso me ha dicho mi jefe"!!!!!!!!! Ens quedem amb dos, Roncal i Gorgonzola; els serveixen al final.
4 calamarets de platja
Creïlles braves. Ben fregidetes.
Caragols
Cloïsses a la marinera
Pa amb tomata i oli  (2,25€ x 2)
Per a les postres 2 quallades d'orxata (interessant)


i un pastís de formatge amb melmelada de nabius (d'eixos casolans...); 3 cafés.

En la pàgina web podem llegir "El restaurant compta amb un celler climatitzat a càrrec del sumiller Mel." ???????

El sueño de Bruno 2010 DO Utiel-Requena
Boval
Caudete de las Fuentes
[Bodegas y Viñedos DSL, La Rioja]
14 mesos en bóta de roure francés de segon any, de 500 litres
El raïm procedeix de la zona calcària de Vinya Emilio (90 anys). En funció de l'anyada David Sampedro Gil decideix quin percentatge del raïm va a les bótes sencer, amb rapa.
20 € (18,90 € en ideavinos)
Vi poc complex.
El sueño de Bruno seria "el germà major" de La Malkerida
"Murciano (Bruno Murciano) cumple su sueño: la bobal"
verema

[El sueño de Bruno també és un llibre d'Iris Murdoch]

22€ persona  (87,25 € 4 persones)

Tot molt  valencià, però la dignitat a l'hora d'escriure la llengua i parlar-la...