diumenge, 23 de setembre del 2012

Ricard Camarena Restaurant

Dr. Sumsi, 4 (antic Óscar Torrijos)  Russafa   963 355 418

Per celebrar el mig segle d'existència (buf!) de JJ i el final de l'estiu, triem el nou restaurant de Ricard Camarena, al costadet de casa.
En entrar, ens sentim com a casa: microcement gris al terra i a les parets, alguna paret negra, alguna blanca... amb alguna diferència, clar, ací els sostres són blancs, hi ha quadres a les parets, diversos elements de fusta...
La distribució de l'espai (Francesc Rifé) i les taules resulta agradable: un poc irregular, no és un espai únic, però tampoc són miquetes. Hi destaca una taula gran de fusta de roure perpendicular a la cuina (oberta) on caben unes 10 persones (és una taula seguida i la idea és que s'asseguen persones que no es coneixen i puguen parlar entre elles; ahir hi havia dos grups separats que no "sociabilitzen"). Hi ha també una taula per a grup "tancada" en un reservat amb uns barrots mòbils de fusta, 2 taules per a 2 persones i 2 per a 4. Ricard després ens confessarà que està encantat amb aquest nou espai, que no els agrada tindre més de 18-20 persones (encara que algun dia, com aquest, per circumstàncies especials n'hi puga haver alguna més).
 (foto: gastroblog)

La dona de R.Camarena, M.Carmen Bañuls, ens explica que tenen un menú degustació amb 6 plats (85 € IVA inclòs), un menú amb 3 plats de la carta (75€) i un altre amb 2 (65€). Totes les opcions inclouen les entrades, el pa, les postres i, molt important, l'IVA. Triem el de 3 plats.



Cebiche picant 
 i pastisset de moniato amb foie gras (Com se'ls ocorre mesclar aquests ingredients? No ho sé, però té gràcia). Un clàssic de Camarena.




Rotllets de poma amb aladroc i rave picant (espectacular la textura de la poma per a fer el rotllet)

cremós de tonyina i soia;

tomatetes confitades.



Cocotxes de ceba (ei que pareixen cocotxes de veritat? Doncs no, són un pil-pil amb gelatina, una crema pintada per damunt. Increïble!)

i Cotna de porc amb ous i anxova (a que també semblen ouets? Ens avisen que s'han de menjar d'un sol mos. JJ té por i trenca la closca, feta de sucre; a mi, morta de la risa, se'm cau al plat i se m'esclafa!)


Capuccino de cacauet de collaret i anguila fumada


(foto: Vana / Kiko Moya)

 Menestra de temporada, moluscos i salsa velouté.

Cintes de calamar, cogombre i coriandre








Tàrtar de tonyina amb bròquil i caldo de tomata

(plat preciós, llàstima que el caldo siga massa intens i li faça perdre gràcia)







Pargo fresc








Cabrit amb crema d'albergínies
(perfecte)






Secreto ibèric





Cremós de llet cremada, mantega, crema de café i anous de macadàmia







El somelier, David Rabasa, diu que té guardats els vins que demanen els diferents clients. Jo trobe que confon JJ amb el cuiner Juan Tamarit (no és la primera vegada que ens passa) i es desviu en atencions (no he de ser dolenta, que se'l veu molt atent amb tota la gent).
Continuant amb el dia de la garnatxa, li demanem que ens suggerisca una garnatxa blanca. Al final ens recomana un
racodelbonvi
Abel Mendoza 5V Blanco 2011  DO Rioja
Bodega Abel Mendoza Monge, San Vicente de la Sonsierra
Enòloga: Maite Fernández
5V: Malvasia, viura, garnatxa blanca, torrontes i tempranillo blanc (verdejo?).
Fruita de pinyol i fruita tropical, fusta, dolç que després no apareix en boca, terra.
Suau però amb cos.
30 €  (19,32€ en barcelonavinos)

i ens regala una copeta de
Vincent Dauvissat Chablis Premier Cru "La Forest" 2009 
Chablis, Borgonya
Enòlegs: René i Vincent Dauvissat
Chardonnay
Mineral, espècies, fruites, flors... Espectacular



PX Casa del Inca  DO Montilla-Moriles
Bodegas Pérez Barquero / Equipo Navazos
Dens: frita seca dolça (dàtils, figues...)
2 copes 6 €

aigua: 3,50 x 2
café: 2,50

gastroblog
verema

Veieu un cuiner feliç?
Jo he estat una vegada a l'Arrop de Gandia, una al de València i ara ací, i sempre n'he eixit feliç. (També he estat al Central Bar, però això és una altra cosa)

A l'octubre té previst obrir el nou local, Canalla Bistrot, més informal, que compartix cuina amb el restaurant però dóna al carrer Mestre Serrano.

--------------

Jo he estat feliç al Camarena, però quina enveja em fan el "trio Gourmetour"! Llegiu, llegiu:
abreunvinito  "Mi mejor vivencia en un restaurante"
garrofero "Yo también estuve allí"