Especialitat en arrossos i cuina mediterrània
Després d'una xarradeta al baret (xiringuito*) de la platja, un passetget vora mar fins a la séquia i una dutxeta, anem a sopar en aquest bar, tranquil·let:
Clòtxines
Sepionets
Espencat (escalivada, esgarradet)
Coques de dacsa o coques a la calfó
Fernando, l'amo, sembla que opina que s'han de menjar amb anxoves i/o bledes i gambetes de riu; la saforenca vol tomaca ratllada (també ens diu que l'autèntica coca porta sardina de bóta) i els fills volen quètxup i ou dur desfetet amb tonyina en conserva; l'amo no ho té clar, però ho trau.
foto: pegoilesvalls
Ens en mengem 2 cadascú. Estan boníssimes.
Cervesa
Gelat i café/infusió
Total: 17,50 € per persona
I abans de dormir, una última xarrradeta, breu, a l'apartament de les xiques voreta mar. Gràcies per tot.
*Muntanyar: xicotetes dunes prop de la mar, amb ecosistema propi
*Hi ha diversos xiringuitos: l'Oli Ba Ba, el Melic, l'Ambatà... (moltes i variades teories sobre aquest nom: la migdiada -ambatà d'agost-, vent sobtat de la zona; en castellà, embatada és un colp de mar o de vent que fa canviar el rumb de la nau)
DIEC: embat Vent que bufa de la mar cap a terra i sol durar des que mor el terral fins a entrada de fosc; cast. brisa, virazón.
laparladoliva
1 comentari:
Gràcies a tu per la visita i la crònica, pena que no lluira el sol però així el passeig va ser més fàcil. Fantàstica l'entrada.
Alicia
Publica un comentari a l'entrada