1. Villasantera 2006 Primitivo di Manduria DOC (Salice Salentino, Lecce, Pulla)
Raïm: primitivo
Celler: Leone de Castris Enòleg: Riccardo Cotarella? / Marco Maseellani?
Preu: 12 €
2. Sassoalloro 2005, Brunello di Montalcino IGT. (Siena, Toscana)
Raïm: sangiovese grosso (brunello
Celler: Jacopo Biondi Santi Castello di Montepo Enòleg: Jacopo Biondi Santi
Preu: 27 €
3. Bixio 2006, Amarone Classico della Valpolicella DOC (Verona, Veneto)
Raïm: 70% corvina, 15% rondinella, 15% molinara
Celler: Emilio Bixio Enòleg: Emilio Bixio
Preu: 27 €
4. Planeta Santa Cecilia 2005, Nero d'Avola IGT (Menfi, Sicília)
Raïm: nero d’Avola
Celler: Azienda Agricola Planeta Enòleg: Carlo Corino
Preu : 38 €
1.Capa baixa, rubí-cirera, rivet un poc taronja
Balsàmic, humit, medicinal // vernís, cola, prunes negres?, alcohol de 96º
Dolç, fruita dolça, alcohol, regaléssia?; persistent però no refinat, poc tànic, pas fàcil, postgust curt
Leone di Castri
2.Capa baixa-mitja, pruna negra, rivet un poc taronja
Balsàmic, fusta església // sagristia, menta, un poc càrnic, un punt picant, ferrós
Oliós, suau, alcohòlic, tànic, postgust curt (“vino para una noche de verano” JJ)
3.Capa baixa, cirera-rubí-taronja
Calaix de llorer, sarment humit, un poc salat // maduixa, caramel, garrofa, pinso vegetal
Interessant, saborós, caramel del flam, panses, regaléssia pura, amargós?, pas fàcil,
viniSCIC
4.Capa baixa, cirera-rubí, brillant
Fruita, rent, fusta // espècies, pansa, càrnic, alcohol
Amargós, alcohòlic, entrada fàcil, dolç
Cecilia
mundovino
El sopar també va ser un poc italià, aprofitant que els amfitrions havien estat a Itàlia: carn freda (Sopresa di Verona, Copa di Parma, Carne Sala di Lessinia i Bolognesa), formatges (Cimbro, Monte Veronese i Ubriaco al Amarone), pizza de ricotta i prosciutto cotto... Hummus, sandvitxos amb crema de rocafort i nous, de tito i poma, salmorejo... Sorbet de llima, fruita d'estiu, coulant de xocolate amb gelat.
Monte Tondo 2007. Recioto di Soave
Document kata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada