dissabte, 16 de juliol del 2011

Vinos italianos

Kata 70 – JJ Hidalgo, 14/07/2011

1. Villasantera 2006 Primitivo di Manduria DOC (Salice Salentino, Lecce, Pulla)
Raïm: primitivo
Celler: Leone de Castris Enòleg: Riccardo Cotarella? / Marco Maseellani?
Preu: 12 €

2. Sassoalloro 2005, Brunello di Montalcino IGT. (Siena, Toscana)
Raïm: sangiovese grosso (brunello
Celler: Jacopo Biondi Santi  Castello di Montepo     Enòleg: Jacopo Biondi Santi
Preu: 27 €

3. Bixio 2006, Amarone Classico della Valpolicella DOC (Verona, Veneto)
Raïm: 70% corvina, 15% rondinella, 15% molinara
Celler: Emilio Bixio         Enòleg: Emilio Bixio
Preu: 27 €

4. Planeta Santa Cecilia 2005, Nero d'Avola IGT  (Menfi, Sicília)
Raïm: nero d’Avola
Celler: Azienda Agricola Planeta              Enòleg: Carlo Corino
Preu : 38 €


1.Capa baixa, rubí-cirera, rivet un poc taronja
Balsàmic, humit, medicinal // vernís, cola, prunes negres?, alcohol de 96º
Dolç, fruita dolça, alcohol, regaléssia?; persistent però no refinat, poc tànic, pas fàcil, postgust curt
Leone di Castri
2.Capa baixa-mitja, pruna negra, rivet un poc taronja
Balsàmic, fusta església // sagristia, menta, un poc càrnic, un punt picant, ferrós
Oliós, suau, alcohòlic, tànic, postgust curt (“vino para una noche de verano” JJ)
3.Capa baixa, cirera-rubí-taronja
Calaix de llorer, sarment humit, un poc salat // maduixa, caramel, garrofa, pinso vegetal
Interessant, saborós, caramel del flam, panses, regaléssia pura, amargós?, pas fàcil,
viniSCIC
4.Capa baixa, cirera-rubí, brillant
Fruita, rent, fusta // espècies, pansa, càrnic, alcohol
Amargós, alcohòlic, entrada fàcil, dolç
Cecilia
mundovino

El sopar també va ser un poc italià, aprofitant que els amfitrions havien estat a Itàlia: carn freda (Sopresa di Verona, Copa di Parma, Carne Sala di Lessinia i Bolognesa), formatges (Cimbro, Monte Veronese i Ubriaco al Amarone), pizza de ricotta i prosciutto cotto... Hummus, sandvitxos amb crema de rocafort i nous, de tito i poma, salmorejo... Sorbet de llima, fruita d'estiu, coulant de xocolate amb gelat.


Monte Tondo 2007. Recioto di Soave
El Soave (DOCG) és un vi de la província de Verona. Recioto és una paraula del dialecte veronés, deriva de "recia", fa referència  a la màxima exposició al sol per obtindre el vi dolç; la varietat de raïm més usada és la garganega


Document kata