dissabte, 31 d'agost de 2024
El diccionari de l'AVL (al DIEC no existeix) diu que "ravaler" (a més d'Habitant d'un raval o que hi té relació) és "grosser, maleducat"; jo no hi done sovint un sentit tan negatiu, més bé l'use com "descarat, desvergonyit". Ara hi hauríem d'incloure una accepció nova: "aficionat al Racó del Raval" (Raval, 20, Benissivà - 660 446 016). Aquest restaurant tornà a obrir les portes en novembre de la mà de Pablo Durà Mora amb una proposta ben abellidora, un "aire renovat" d'aquell mític de Joana Bataller (i l'escriptor Ignasi Mora), recomanat per Joan F. Mira o Emili Piera.
Algun inconvenient? Solament obri divendres i dissabte per a sopar, i dissabte i diumenge per a dinar -la vallera major ens ha reservat taula per a dinar dissabte- i només hi ha la possibilitat de menú (29 €).
Aigua Vichy (2,60 €), aigua (2,10 € x 2)
Com sempre, encertem el vi que no hi ha (un amb bonicaire).
La Forcallà de Antonia 2022 DO València, Clariano
100% Forcallat 14% vol.
8 mesos en roure francés usat
1. Pa de massa mare amb farines ecològiques, oli d'oliva Almàssera L'Alqueria (Muro), gàrum a l'estil de Josep Mercader (entre olivada i tapenade) i formatge d'ovella El Parral (Barxeta).
Rafael Cambra SL. Fontanars dels Alforins
8.000 botelles
19 € (Aprox. 12,95 €)
Fruita roja i negra, toc balsàmic i làctic, fresc; molt bo.
Quatre entrants:
1. Pa de massa mare amb farines ecològiques, oli d'oliva Almàssera L'Alqueria (Muro), gàrum a l'estil de Josep Mercader (entre olivada i tapenade) i formatge d'ovella El Parral (Barxeta).
[Josep Mercader i Brugués, Cadaqués, 1926 - 1979; cuiner i restaurador, fundador de l'Hotel Empordà, de Figueres, aquell del Josep Pla / (cuinadelcalciner)]
I bunyol de bròtola (mòllera de fang, Phycis blennoides)
Senzilla i elaborada alhora.
Per favor, en vull dos més. Que bo!
Plat principal (se'n tria un):
Arròs melós amb sépia
(+ 2 € x 2)
Punt arriscat però encertat; saborós.
Les altres opcions: Garreta ecològica, salsa i creïlles (+ 3 €)
i Moll amb el seu suquet, puré de creïlles i allioli (+2 €)
Pa de massa mare extra (2,40 €)
Espuma de romer, bresquilla i fulles de gel
Deliciós, de textura i de sabor; intens, dolcet i alhora amb punt salat.
Café (1,70 € x 3)
Total: 41,44 € x 3
Parlen valencià.
Lloc MOLT recomanable. I si beus i no vols conduir, com diu la vallera major, "hi ha unes cases rurals fantàstiques per a passar un cap de setmana: Casa Gallinera (paret amb paret) i Casa La Vall (Benialí). Qualsevol de les dues t’oferiran una experiència inoblidable". També Ca la Pasita (Benialí, a dues passes).
Jo tinc la sort de tornar caminant a "casa", a Benitaia, i fer la migdiada cara a la Foradà.
Gràcies, boniques!
Guía Hedonista, "Cuina rural i honesta" (Marina Vega, 13/9/24)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada