diumenge, 8 de setembre del 2024

Mercat de dissabte

dissabte, 7 de setembre
Un passeget per la mar, una classe de balance i ara ve la bona: una cerveseta abans de dinar. Quedem al Vinostrum (mercat de Mossén Sorell). Pensava que La Barra de Boni i el Vinostrum estaven "connectats"; el cas és que no ens aclarim massa bé; tenim tamboret i taula-bota a l'entrada i hi ha poc per a triar de picar. Ens crida l'atenció que ens diuen que no tenen olivas sinó aceitunas con DO. Fliplem un poc, però no diem res, encara que comprove al diccionari de la RAE que són sinònims absoluts tot i que en espanyol diuen "aceite de oliva" i no "de aceituna". La primera ve del llatí olīva (i aquesta del grec); la segona ve de l'àrab (azzaytúna < zaytūn   زيتون  < arameu); curiosament en català no hem conservat la de l'àrab.

Doble Estrella (2 € x 2)

Aladroc (8,50 €)

Total: 6,25 € x 2

No parlen valencià.
Tot i l'inici, servei atent.



I ja que estem, seguim la recomanació del tipoquenuncacenaencasa i fem un mosset a la Taverna El Templat (Mossén Sorell, 4. El Carme, Ciutat Vella - 616 452 281 IG), que diu "al costat dels mercats sol menjar-se bé".
Copeta de vi de la casa Ladrón de Lunas roble (2,50 € x 2), canya Águila (1,60 €)

Cistelleta de pa (1,50 €)

Ensalada russa (7 €). Bona

Sépia amb maionesa (9 €). Mal descongelada, sort del gustet de la maionesa.

Tiradito de sardina (7 €). Com diu el tipo, "hi ha hagut fantasia en el naming", perquè això és sardina marinada, amb tomaca ratllada, olives negres i formatge del tipus feta, però tiradito...

(L'altre plat que hi apareix és titaina, el trauen a taula, però el retiren perquè l'havíem canviat per la sépia)

No tenen café. Ens conviden a mistela

Total: 15,55 € x 2 
No parlen valencià.
No hi veig la "projecció" del tipo.