diumenge, 15 de setembre del 2024

Un os a la cuina

No he tingut ocasió de veure la serie The bear (a Amèrica, El oso), però n'he sentit a parlar molt. En El País Semanal (15/9/24) Sara Cucala ens parla dels llibres que hi apareixen: "¿Qué hay en las estanterías de ‘The Bear’? La rica biblioteca gastronómica de la serie de éxito"
"The Bear, la història d'un xef i el seu equip de cuina que intenten convertir un local molt deixat d'entrepans en un famós restaurant d'alta cuina a la recerca de les estreles Michelin (...) Els manuals de cuina, la biblioteca gastronòmica del restaurant i les llibretes acolorides amb les creativitats del xef són reclam, una vegada i una altra, en cada capítol de la sèrie (...) Els llibres apareixen en segon pla en moments determinats d'una escena i la càmera passa del desenfocament a l'enfocament, conduint la mirada de l'espectador a eixa selecció de llibres, convertint-los en claus fonamentals de la trama."

Noms com Thomas Keller, Nobu Matsuhisa, Daniel Boulud; llibres de Paul Bocuse com El arte de la cocina francesa; receptes de Robuchon (38 estrelles) Robuchon. Todas las Recetas (RBA); El libro Noma (Phaidon), La guía de fermentación de Noma (Neo Person); rebosteria de Yotam Ottolenghi: Dulce (amb Helen Goh) i Jerusalén. Crisol de las cocinas del mundo (amb el xef palestí, Sami Tamimi; Salamandra); Un Paseo Gastronómico por España (Konemann); Cocinando en casa o cómo aprendí a despreocuparme de las recetas, de David Chan i Priya Krishna (Neo-Cook); The nordic cookbook, de Magnus Nilsson  (Phaidon); Tartine Bread / Pan Tartine, de Chad Robert i Liz Prueit; The Cooking Lab, Modernist Cuisine. El arte y la ciencia de la cocina (Taschen); ElBulli ( Phaidon)...

"The Bear: libertad creativa, autocomplacencia y manierismo". ValenciaPlaza. Áurea Ortiz Villeta (23/8/24)
"Calma y tormenta en la segunda temporada de The Bear. ValenciaPlaza. Áurea Ortiz Villeta (8/9/23) "The Bear, un 'Pesadilla en la cocina' empanado para indies". ValenciaPlaza. Álvaro González (17/12/22)