dijous, 12 de setembre del 2024

EL concurs de paella

Diumenge 15 de setembre, a l'XI Festarròs de Sueca, se celebrarà el 63é Concurs Internacional de Paella Valenciana.

Quant als guardons, junt amb el primer, segon i tercer premi a la Millor Paella del món de l’edició, s’entregaran també premis a la millor paella cuinada per un restaurant local, autonòmic, nacional i internacional. 

Els participants del País Valencià seran els restaurants: 
Llopis, El Butxe i Fernandet, de Sueca; Vaiven, d’Alcossebre; Anzuelo, de Catarroja; Casa Picanterra, de Cullera; Terra i Mar, de Gandia; Miguel y Juani, de l’Alcúdia; Els Arcs, de l’Alcúdia; Ca Ladio, de Llombai; Tabick Arrossos i Brases, de Llombai; Setaygues, de Siete Aguas; Arrocería Vlue Arribar, de València; Nas VLC, de València; i Alejandro Platero, de València. 

Procedents de la resta de comunitats autònomes, participaran: Gonzaba, de Madrid; Atlantis, de Santa Cruz de Tenerife; Das 1219, de Das (Girona); Dixtinto, de Jaén; Gusto Sevilla; de Sevilla; Tira do Playa, de La Coruña; El Muelle del Barrio Pesquero, de Santander; Arrozante, de Múrcia; Bar Blau, de Portocolom (Balears); Mesón El Copo, de Palmones (Càdis); i Marisquería Noray, de Màlaga. 

Pel que respecta a la participació internacional, comptarem amb: Socarrat Restaurante, de Miramar, Buenos Aires (Argentina); Simply Spanish, de South Melbourne (Austràlia); Paella de Leyva, de Villa de Leyva (Colòmbia); Paella del Sol El Candelo 64, de Bayonne (França); Copito, d’Osaka (el Japó); Paneria Rústica, de Mèxic; Jorge Chef, de Mèxic; Pepe Paellas, de Mèxic; Paellas & Paellos, de Lima (el Perú); La Solórzano, de Puerto Rico; La Terraza, de Španelská Restaurace, de República Txeca; Tapas and Friends, de Zürich (Suïssa); Paella Shack by London, de Regene Unit; i Hispania Tasty by Mavi, de Cornwall, Regne Unit. 
 Quant a la paella decorativa que tots els anys es pot contemplar en el hall de la sala on s’entreguen els premis, obra de Teresa Roig, enguany s’ha volgut dedicar a la figura de la jove esportista olímpica suecana, Patricia Pérez Fos.

diarilaveu (12/9/24)
-------------------------

Els cuiners Paco Rodríguez i Rafael Climent, del Restaurant Miguel i Juani de L'Alcúdia, han obtingut el primer premi enguany del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca 
El segon premi ha sigut per al Restaurant Atlantis, de Santa Cruz de Tenerife. 
El tercer premi, per a Socarrat Restaurant, de Miramar, Buenos Aires. 
El premi a la millor paella cuinada per un restaurant nacional, per al Restaurant El Moll del Barri Pesquer, de Santander. 
El premi a la millor paella cuinada per un restaurant de la Comunitat Valenciana, per a Alejandro Platero Restaurant, de València. 
La millor paella cuinada per un restaurant de Sueca, per al Restaurant Llopis. 
La millor paella cuinada per un restaurant de fora d'Espanya, per a Simply Spanish, d'Austràlia.

"La Muntanyeta dels Sants", Teresa Roig (Alginet)