dilluns, 20 de març del 2023

Vallera d'honor

divendres, 17 de març

Fallera d'honor? No, no ho he sigut mai -fallereta sí, encara que sense honors-, però vallera ja quasi ho sóc, gràcies a Carme, que m'ha injectat en vena l'amor per aquesta terra i aquesta gent, i fugint de l'excés faller de la ciutat em refugie en la seua caseta.



Com mana la tradició, de cap al Miró (Major, 40. Benirrama - 609 665 113 / fb) a dinar, però aquesta vegada ho fem a peu, seguint una senda preciosa per la Solana i travessant el riu.
Se'ns fa un poquet tard, però ens reben amb un ample somriure. Cap problema.
El menú val 32 € (amb l'extra de carn, 38 €)


Com que ens han vist un poc acalorades ens han oferit unes cervesotes amb tanta convicció que no m'hi he pogut negar (Estrella Galicia, 2 € x 2)

Detallet de benvinguda


Avui volem un vinet blanc. Daniel ens fa algunes propostes però la veueta i els ulls que fa en parlar-nos d'aquest vi natural que li "agrada moolt molt" ens fa decidir-nos-hi. Quin nom més faller, no?
Pim Pam 2021
Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Malvasia de Sitges, Sumoll blanc, Garnatxa blanca (??)
11,7% vol.
Vinyes Singulars de Cal Batlle. Pacs del Penedès
Ignasi Seguí
Botella 1.225 de 9.437
25 € (Aprox. 11,80 €)
"Un vi tal com raja"
Cítric, floral, punt agulla, fresc, 
Mireu quin color té!


Brioix de moixa fumada en calent i allioli.
Intens, tendre... que bo!



Pastisset d'herbes i gambeta blanca curada
Quin mos tan delicat!


Albergínia, bonítol semisec i salsa holandesa.
Buf, no sé si sobreviurem a tanta exquisidesa.


Capellanet de lluç amb titaina.
Se m'acabaran els adjectius... el peix està bo, però la tomaca i la verdura... gloriós!



Déntol curat, allipebre i carxofa



Espatla de corder i cremós de creïlla i mostassa.
Quin punt de cocció, per favor! Tendre, amb la pell cruixent... Extraordinari.


Per a les postres,
Milfulls de pera i granissat de mel.
Glups, no hi he fet foto!

Només al detallet final de les trufes de xocolate.

No volíem la misteleta, però al final ha caigut. 
Tot siga pel Saint Patrick's Day (Sant Patrici)

Total: 53,50 € x 2
Ja ho hem dit moltes vegades: lloc absolutament recomanable.

Parlen Valencià.


Tornem a Benitaia caminant, però aquesta vegada per la pista.
Un descanset i a tornar a començar, ara al Nou Tarrasó (Carretera, 2. Benialí - 966 406 726 / fb) a sopar.

Olivetes i envinagrats

Una novetat (per a mi, clar): fetge i llom. Sort que no tenia gana... Boníssim.

Les ineludibles mandonguilles d'abadejo; molt bones, com sempre. Ineludiblement també, 8 en el plat (en som 3).


I de moment, per a beure, aigüeta clara.







Carxofetes torrades.
La cuinera diu que ja no en compra més, que són molt cares i estan dures. Jo les trobe bones.

No hi ha faves, i la broma dura tota la nit.


Miniminxos, amb tonyina i ou.


Infusions i, per a mi, tallat.

Em conviden.
Un altre lloc recomanable i on s'està com a casa -almenys amb aquesta parella amb qui estic-.

Parlen valencià.


dissabte, 18 de març

Sóc la més pesada del món mundial amb els desdejunis del Puig cara a la mar i de la Vall cara a la Foradà, ho sé, però done gràcies al cel cada vegada que disfrute d'aquests moments divins.

Café amb llet, pa torrat amb oli (AOVE Temprano Don Verde Vida, Serra Màgina, Jaén), fruita natural...


Xarradeta, lectura, passeget... i a dinar.


L'aplec (Carretera, 35. Benialí - 966 406 510/ fb)

Per a beure, aigua (1l; 2,50 € x 2), cervesa Turia (2 € x 4) i vi

Prios Maximus Roble 2020 DO Ribera del Duero
100% Tempranillo
6 mesos en roure francés
14,5% vol.
Bodegas de los Ríos Prieto. Pesquera de Duero, Valladolid
14 € x 2 (Aprox. 7,50 €)

Ensalada de tomaca, ventresca de tonyina i olives negres (x 2; anava a ser amb capellanet, però com que n'hi haurà després l'han canviat)

Ensalada amb fulles verdes, taronja, mangrana, anous, llavoretes... (x 2) Molt abellidora.

Coques amb capellanet (x 3).
De premi, molt bones.



I arriba el plat principal, paella de conill i pollastre amb molta verdura (i pimentó roig, clar, que estem a Alacant).
Que bona li ha eixit a Luisa! No he fet foto, però de veritat de veritat que no ha sobrat ni un granet d'arròs.

Per a les postres, un variadet de pastissos, quin de tots està més bo?

Café (1,10 €), tallat (1,20 € x 2) i infusions de timonet (1 € x 3)


Menú: 17 €
Total: 24,92 € x 6 (amb una xiqueta a banda)
Un altre lloc recomanable a la Vall. 3 de 3, què què?

Parlen valencià.

I fins la pròxima, que no tarde! Gràcies, boniques.