dilluns, 6 de març del 2023

Dinaret a l'horta urbana

dimecres, 1 de març
El xic se'n va demà de viatge -almenys això pensàvem, però eixa és una altra història- i eixim a dinar pel barri, propet del treball, que avui acabe tard. Sense reserva.
Arturo Salvetti (La Gallineta), Óscar Casanovas (Bar Congo) i Maria José Gil són els responsables d'Ultramarinos Huerta (Mestre Gozalbo, 13. La Granvia, l'Eixample - 963 929 274) -abans Coloniales Huerta i anteriorment Queviures Tomás Huerta-, amb botiga i restaurant.

Ell, aigua amb gas (0,5 l 2,50 € x 2) 
Jo, copa de vi 912 (Bodega Veganzones, DO Ribera del Duero; 3,75 €; Aprox. 8-9 € 0,75 l)

Pa (2,50 €)


Xàmbit d'ensalada russa "Congo" amb bonítol de Zallo (7,85 €).
Perfecta de textura i sabor. Entra al rànquing.



La Bomba de la Barceloneta, amb blanquet de Requena, creïlla, allioli i salsa brava (4,75 € x 2)
Sabor intens de l'embotit; bona, encara que esperava una altra textura més "explosiva".


Truita vaga "Homenatge Sacha" amb papada ibèrica, salicòrnia i trompetes (11,50 €) 
Molt original i curiosa. Bona.

(Supose que l'homenatge és al restaurant Sacha de Madrid)


Marmitako de tonyina (14 €)
És un dels plats de cullera del dia.

No em resistisc a les postres: pastís de formatge al forn "Homenatge a La Viña", amb melmelada casolana de mango (6 €)
Mmmmmmm, "quasi líquida" i potent.

(Santiago Rivera, Restaurant La Viña, Sant Sebastià)

Total: 30,05 € x 2

Resulta un poquet car per a un dia sense més, però tot està boníssim i hi atenen molt bé.