dimarts, 14 de març del 2023

Festa Plena a Taula

dissabte, 11 de març
Les festes de la Magdalena comencen avui, tercer diumenge de Quaresma, amb la Cavalcada del Pregó, i duraran fins el diumenge de la setmana següent (Magdalena Vítol). Demà serà el dia gran (Magdalena Festa Plena), amb la romeria de les Canyes a l'ermita de la Magdalena. I dilluns serà l'encesa general de Gaiates.
Però no hem vingut a conéixer la festa, sinó a dinar amb una bona colla de doctogormands, al restaurant de l'hotel Jaume I, Ataula Gastrobar (Ronda Millars, 67. Castelló de la Plana - 964 250 300) on ja hem estat en altres ocasions (22). El menú Degustació val 40 €, i maridat, 60 €; el nostre crec que té algun extra i arriba a 90 €.
Benvinguda:  

Juvé i Camps Reserva de la Família 2018 DO Cava
Macabeu, Xarel·lo i Parellada
12% vol
Juvé i Camps. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 19.90 €
i vermut, Vermouth Rojo Carmelitano (15% vol. Aprox. 7,45 €)



Aquesta vegada no fem tast d'olis -encara que sí que ens en posen en un plateret-, ni de sal, però tenim la mateixa cistelleta de pa del forn-pastisseria Blanch (Antonio Garcia; Saragossa, 37; Castelló de la Plana): de garrofa amb taronja confitada, de carabassa; el pa de Tona (millor pa de la CV) i bastonets amb anxova.

- Ostra amb escabetx templat
Està bona? Sí, però ja ho he dit moltes vegades: difícilment trobe alguna preparació que millore l'ostra natural. 


Casanova DO Ribeiro
Treixadura
4 mesos sobre mare en inox.
13% vol.
Aprox. 8,30 €


- Truita de faves made in Japan, amb botifarra i cansalada.
Molt original


Beaujolais-Village 
AOC Beaujolais-Village
100% Gamay
13,5% vol.
Domaine Chapel- Régnié-Durette, Alvèrnia-Roine-Alps
Aprox. 16 €



- Cítrics dolcipicants (aranja), mill, brull, alvocat...
Extraordinària, fresca.


Penfolds Koonunga Hill 2021
100% Chardonnay
13% vol.
Penfolds. Magill, SouthAustràlia
Aprox. 13,50 €




- Cebiche roll fred i calent


Ojo y Coíllo 2021
Montilla-Moriles
100% Pedro Ximenez
12 mesos en bota vella
13,9% vol.
Miguel Castro. Córdova
Aprox. 18 €
["a ojo y coíllo" és una manera de podar el PX; "ojo", el borró productiu; "coíllo", el que ho serà l'any següent]


- El Ximo 2023
El Ximo o Ximet és semblant al nostre Pepito, un entrepà menut amb tomaca i tonyina i fregit. És típic de Castelló, i encara que es menja tot l'any és en Magdalena quan més es consumeix; es ven als forns i supermercats.
Aquest és una interpretació, amb ou de guatla.


Tesalia Arx
2019 IGPCadis
30%? Tintilla de Rota, 60% ? Sirà, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
12 mesos en roure francés
14% vol.
Bodega Tesalia. Arcos de la Frontera, Cadis
Aprox. 18 €


- Bisteeya (pasta fil·lo) de bacallà i carxofes




Mestres Visol Gran Reserva Brut Nature 2015
DO Cava
60% Xarel·lo, 20% Macabeu, 20% Parellada
12% vol.
Mestres. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 20 €


- Costella de vedella a la brasa, mole verd, mole roig i humita (pasta de xoclo fresc picat)



Tritón 2021
DO Toro
100% Tinta Toro
8 mesos sobre mare en roure francés
15% vol.
Bodegas Vatán-Jorge Ordóñez. Màlaga
64.800 botelles
Aprox. 12,90 -19,75 €



Per a les postres, 

- Milfulls d'arròs amb llet i taronja



Nº 1 Selección Especial
Màlaga
100% Moscatell Alexandria
13% vol
Aprox. 14,50 € 37,50 cl


- Carajillo Magnum


Café i tertúlia

Un plaer, com sempre