dilluns, 6 de març del 2023

Un bon mos

dijous, 2 de març
Per un malentés, avui podem eixir a esmorzar junts. Tenim molts llocs pendents, però m'abelleix la Cafeteria Pizcueta 14 (Fèlix Pizcueta, 14. Pla del Remei, l'Eixample - 963 942 400 fb) perquè se suposa que hi fan la millor truita de creïlla València i una de les deu millors d'Espanya (Paz Corral, setembre 22 alicantegastronomica / tortilladepatatas). 
En tenen de molts tipus: amb sobrassada "Almussafes"; amb bolets i pernil ibèric; amb clòtxines i tomaca; amb pernil i albergínia; amb roquefort o camembert; amb lluç i pimentons del piquillo... 


Aigua "de la casa"
Olivetes i variadet salat com a detall.


Nosaltres som bàsics, comencem pel principi: entrepà de truita de creïlla i de creïlla amb ceba.
M'agrada molt més la primera, i no és perquè siga integrista.

Heu de tastar-les.

Café
Total: 6,50 € x 2

No parlen valencià (darrere el taulell sí que l'escolte, però no ix cap a fora)

------------------------
El 9 de març és el Dia Internacional de la Truita de creïlla
------------------
En la Guía Hedonista, Lidia Caro escriu un article interesant sobre l'esmorzar: "Informe esmorzar: ¿una burbuja como las de la gaseosa para el tintorro?". De l'esmorzar romà (admordium < admordere, "mossegar") al core business ("gir del negoci", competència distintiva). Se'ns n'està escapant de la mà?
------------------
A partir d'un article en la Ser, he vist la llista dels millors sàndwitxs del món. Si comencem així, ja anem malament. A veure, al DAVL llig que sàndwitx és un "Entrepà que consistix en dos llesques o més de pa de motle entre les quals es col·loca pernil, embotit, formatge o un altre aliment." Pa de motle, que no pa!! En fi... Entre els 50 millors d'Espanya hi ha el de pernil (22) i el de calamars (27); després hi ha el de salmó (59, typical spanish, com tot el món sap!), el de carn (pernil, xoriç...70), el de formatge (72), el serranito (pernil, Sevilla, 74), el de truita (83), el de tonyina (91) i el de llom (93). Què vos ha paregut?

divendres, 10 de març
No demane mai entrepà ni pinxo a l'hora de l'esmorzar, però avui, amb el crit entusiastic de Neus, no m'hi he pogut resistir. I no he sigut l'única. La truita de creïlla de la cafeteria de davant de l'institut, la Marabú, té molts fans. Amb poca cosa, fem festa.