dilluns, 2 de desembre de 2019

Dinar entre els "murs nous" de Baalbec

divendres, 29 de novembre

El centre de la ciutat està pres pel "Blas Fraile", però Baalbec (Marqués del Túria, 63 - 961 913 675) és un recés de pau.
En som dues, tot i això ens donen una taula de quatre. Que bé!

Aigua (2,50 €), cervesa (3 €) i una copeta de vi (3 €)

Al-Muvedre 2017 (Alacant)
Monestrell
6-8 mesos en INOX i ciment
Telmo Rodríguez. Monòver/Villena
(Aprox. 5,40-4,85 €)

La Historia y guia de los vinos valencianos, de Juan Piqueras, apunta l'origen del raïm monestrell a la zona de Sagunt (amb la dominació àrab el topònim Saguntum va canviar a Murbitar i altres variants, i més tard es denominaria Murvedre o Morvedre, derivació de muri veteres, "murs vells", les parets que havien quedat després del depoblament total de la ciutat). Des d'ací va arribar al sud de França on se la coneix per Mourvèdre. La seua etimologia deriva del llatí monasteriellu, diminutiu de monasteriu, per la qual cosa podria parlar-se d'una possible intervenció dels monjos en la seua difusió per Catalunya i València.

Menú del dia (17 €)
Pa casolà amb oli de Viver
Envinagrats casolans (el plat s'ha reduït a olives negres i vitet)
Ensalada d'endívies amb prunes i crema de nous
Croquetes de carabassa amb Hellim (Halloumi; formatge de cabra de Xipre) i pipes de gira-sol

 Bimi (verdura pareguda al bròquil xinés) amb mantega de sàlvia, formatge d'ovella i mangrana


MEZZES PRINCIPALS:
Mantis (en la cuina d'Àsia central, pasta farcida de carn) d'espinacs, alls tendres i bolets. Escàs per a ser el plat principal, però boníssim.

[Les altres opcions són Guisat de fesols amb floricol i berberetxos i Costella lacada amb babaganoush i nabius secs]

POSTRES:
Baklava amb nous i salsa de tahini amb gelat de xocolate
Codony torrat amb melassa de dàtils i cerfull granissat

Café: 1,50 € x 2
Total: 22,75 € x 2
S'hi menja bé. Bon servei.

No parlen valencià

(Baalbec I i II)