dijous, 12 de desembre del 2019

Mari i Ampar

dilluns, 9 de desembre

(Hotel Hospes Palau de la Mar). Navarro Reverter*, 14. El Pla del Remei, l'Eixample - 963 162 884

Per què el restaurant es diu "Ampar"? No ho sé. Ni Amparo, ni Empar; Ampar. El cas és que Mari ens convida per a celebrar el seu aniversari (10 desembre); dilluns hi ha molts restaurants tancats a València i no és fàcil trobar-ne un obert per a sopar; aquest lloc ens ha acollit molt bé.

Taula amb estovalles blanques i amb una orquídia natural.
Tot i que ens ofereixen paella i fideuà, no ens hi decidim. Hi ha dos menús Degustació i carta. Compartim uns plats al centre.
Detall: clotxinetes amb gingebre


Santa Digna Estelado Rosé Sparkling Wine
País
12% vol.
Miguel Torres. Xile

Agradable. Aguanta bé el sopar.



Pa blanc o amb llavoretes (anècdota: "¿Quiere más bread?"), oli i sals diverses.

Olives de foie en terra de secà. Divertides.

Sépia farcida de blanquet. Original.

Pernil de bellota Gran Reserva amb pa i tomaca.

Bunyols de bacallà. Bons i molt ben acompanyats.

Ravioli d'ossobuco amb el moll de l'os. Intens.

Magret d'ànec amb foie i cervesa negra en textures

Per a les postres, només unes per a tots: Enganyifa de xocolate Ampar 4.0. (volia demanar un ciriet perquè Mari bufara -sense cantar, eh?- però no m'hi he atrevit).

Aigua amb gas i sense.
Cafés i infusió.

Amabilitat asèptica. S'hi menja bé.

No parlen valencià.

 I gràcies.
---------------------

L'avinguda Navarro Reverter deu el seu nom (1939) a Juan Navarro Reverter (València, 1844 – Madrid, 1924). Enginyer, professor, literat i polític. Contribuí a organitzar l'Exposició Regional de la Societat Econòmica d'Amics del País, en l'antic convent de Sant Joan de Ribera. Fou ministre d'Hisenda durant el regnat de la regència de Maria Cristina d'Habsburg-Lorena i durant el regnat d'Alfons XIII període aquest en el qual també va ser ministre d'Estat. Ambaixador al Vaticà. Senador vitalici. Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals (Lo invisible y lo desconocido) i de la Reial Acadèmia Espanyola (1914).

El carrer es va dir abans Pla del Remei, perquè hi havia el convent de La nostra Senyora del Remei, pertanyent a l'orde dels frares de la Santíssima Trinitat. Durant la Guerra Civil va ser l'avinguda de Mèxic.