dimarts, 3 de desembre del 2019

Monogràfic de polp

dissabte, 30 de novembre
No soc gens aficionada a buscar restaurants al Tripadvisor, ni quan estic fora; he sentit parlar de la tirania que suposa per als restaurants, tot el món pot escriure-hi el que li vinga de gust, i amb l'educació que considere adient. El cas és que sí que deu funcionar, perquè és bastant difícil reservar taula en un dels 10 primers restaurants de València -per cert, en conec ben pocs-, o dels 20... A Pulpo (Xile, 5. Mestalla, Pla del Real - 963 811 266) ho havíem intentat alguna vegada sense èxit; Jj sí que hi va anar una vegada i avui no hem tingut problema.


Hem vingut caminant, i fa un sol gens tardoral, així que comencem amb aigua (2,20 € + Pellegrino 2,70 €)
Detall de la casa: mandonguilles de peix

Jo, ja que estem, em demane una copeta de
Pulpo 2018 DO Rías Baixas
Albariño
13% vol.
Pagos del Rey. Félix Solís Avantis. Valdepeñas
Germán Nieto
3,90 € (Aprox. 11,50 €)


JJ,
Prosecco Bellino Extra dry Prosecco DOC, Veneto
Glera
Criança
10,50%
Enoitalia
3,90 €

No tot és polp en aquest restaurant, però nosaltres fem un monogràfic i en compartim al centre tres plats:

Estofat de polpets en salsa de tomaca amb aroma de ginebre, anís estrelat i pols de llima 9,50 €. Mlt bona, la tomaqueta amb el puntet de l'anís.

Polp cruixent en salsa de mango, canonges, sal negra i wafer de pa 15,90 €. Molt bonic, però el cruixent no és destacable i la salsa de mango és del tipus maionesa, menys fresca del que esperava.

Pizza amb polp, formatge fumat, porros, bolets, oli de tòfona i creïlles 14 €. Curiosa. Ompli bastant (però som incapaços de deixar-nos-en un trosset).

Sort que no havíem demanat res més; no ens atrevim ni amb les postres.

Total: 26,05 € x 2

No parlen valencià
---------------
Pop / polp (segons els dialectes). Etimologia: del llatí pōlypu (del grec πóλυπος, ‘de molts de peus’). En altres llengües: χταπόδι (chtapódi; grec), poulpe (francés), polvo (portugués), polbo (gallec), polpo (italià), caracatiță (romanés), pulpo (espanyol), olagarro (basc), octopus (anglés), krake (alemany)...