diumenge, 22 de desembre del 2019

Els grans també saben fer coques

dijous, 19 de desembre

Bistro Colom. Jorge Juan*, 19 - 963 445 631
"Cocaloka és un “pop up”** efímer i representa un concepte d'essència mediterrània". Nasqué amb molta gràcia mentre feien obres a l'Habitual; dins, la decoració és curiosa, una cabana amb tot de mentidetes: fusta de les parets, llar, foc...

Però sembla que el concepte de lloc obert sense interrupció (13,30-23,30 h), on no cal reservar, i amb l'oferta d'un menjar simple però elaborat ha agradat i s'ha quedat allà "per sempre" (trobe que fins i tot van fer un referèndum en tota regla).
Com que demà treballem quedem a hora de xiquets, a les 20h.
El xic comença amb una cervesa, Amstel, (2,50 €) i nosaltres ja passem al vi, i a l'aigua (3,50 €)

Mestizaje 2017 DOP Vino de Pago El Terrerazo
74% Boval, 16% Garnatxa, 10% Sirà
10 mesos en roure francés
14% vol.
Bodega Mustiguillo. El Terrerazo, Utiel
Toni Sarrión
18 € (Aprox. 9,90 €)

Vi "com de casa": fruita madura, espècies, fons mineral... agradable.



M'havien recomanat que no demanàrem una coca per a cadascú perquè eren contundents, però nosaltres "som com som" i en demanem quatre; això sí, només una entrada per a compartir, l'hummus (8,50 €), que està espectacular.
(Hauré de tornar-hi a tastar l'ensalada Margarita)
Coques:
- Pastrami, col xinesa, formatge cheddar i envinagrats (15,50 €). Boníssima, contundent.
tragaldabas
- Albergínia, crema holandesa, formatge feta, tomaca i pinyons (12,50 €)
- Espinacs a la crema, formatge de cabra, capellà, ametla (12,50 €)
- Blanc i negre, ceba, rovell d'ou i pebre en salmorra (13,50 €)

Totes boníssimes, però aneu amb compte, que porten bona cosa de mescla.
Ni postres (tot i que ens han recomanat l'entrepanet de nata), ni café (ni copa després, "ho estem perdent tot").

Total: 21,63 € x 4

No parlen valencià

"Cocaloka, el manicomio de las cocas", Paco Alonso
cuandosalimosdecasa
"La revolución de las cocas valencianas"
"La coca se hace viral", Jesús Trelis  (Pont Sec, Ca Duart, CocaLoka, BonAmb, El baret de Miquel)

**"Pop-up, un nuevo concepto de tiendas y restaurantes"
-----------------------
*Jordi Joan i Santacília (Novelda?/Monfort?, 1713 - Madrid, 1773), humanista, científic, enginyer naval i diplomàtic; conegut a Europa com "el Savi espanyol"; va formar part de l'Acadèmie Royale des Sciences i de la Royal Society; va ser espia al Regne Unit. Junt al seu company, Antonio d'Ulloa, feu un gran descobriment sobre el mesurament de l'arc meridià, demostrà que la terra és aplatada en els pols. El seu retrat apareixia als bitllets de deu mil pessetes.