dimecres, 6 de novembre del 2019

Més Mercat

dimarts, 5 de novembre

Havíem quedat per anar a la taverna italiana Mimmo, però sembla que han tingut un problema tècnic d'última hora i han hagut de tancar. Hem d'improvisar... Pensem en el mercat de Rojas Clemente, on havíem anat fa un temps (Un temps? Acabe de comprovar que fa més de quatre anys!). Com ha canviat... Quin goig fa la plaça, que ara és de vianants. Els artistes del col·lectiu XLF (Por la Face), impulsats per Districte 008 i amb la col·laboració de l'Ajuntament, han pintat els murals exteriors del mercat [Els grafiters són: Escif, Xëlon, End, Julieta, Deih, Cesp, Sr. Marmota i On_ly]

Plaça Rojas Clemente* s/n - Botànic, Ciutat Vella - 963917197
Districte 008
Mentre esperem, ens fem una cerveseta (Alhambra Especial) a la terrassa, amb el detall d'uns cacauets.
Ens donen taula al pis de dalt, que fa l'efecte de ser un contenidor d'un vaixell; amb finestres, això sí.
El menú (12 €) inclou dos plats, postres, pa i una beguda.

-Fora de menú ens ofereixen arròs amb bledes i, com vos imaginareu, no m'hi puc resistir. No és el de la mare... però està bo.
(Les altres opcions: ensalada de la casa, pastís de verdures, crema de carabasseta, arròs al forn o capeleti d'espinacs amb ricotta -brull- i crema de bolets)

Jo em demane una copeta de vi (2 €)
- De segon, havia triat allipebre de lluç, però no en queda; m'ofereixen peixet fregit... amb verdures i creïlles molt ben feregidetes.

(També hi ha sardines, secret ibèric, pit de pollastre o arròs al forn)


Una altra cervesa (1,80 €) i aigua (1,50 €)

-Per a les postres ofereixen moltes temptacions (pastís de xocolate amb almívar de llet i gelat de vainilla o amb sorbet de mandarina, pastís d'ametla amb llet merengada, llesques amb ou i xocolate, pinya, pastís de bresquilla en almívar, blanc i negre, nacional**)... i jo em quede amb la taronja i les anous, sense mel.


Café i tallat (no sé si entra al menú o ens hi conviden)
Total: 13,80 € x 3

Racions abundants i qualitat acceptable.
Servei molt atent i simpàtic (tot i que hem clavat la pota, donem per fet que el xic que ens atén és argentí, i no, és uruguaià)

No parlen valencià.

"El renacer del mercado Rojas Clemente"

** "Nacional": café granissat amb bola de gelat de crema o de vainilla (trobe que és una denominació que usem a València). Si és amb llet merengada o nata es diu "Blanco y negro".
-------------------
*Ací ja parlava de qui fou el botànic Rojas Clemente.