divendres, 16 d’agost de 2019

La vespra de la Vespra als "Veranos de la Villa"

Foios, dimarts, 13 d'agost
Quants anys fa que començaren els nostres "Veranos de la Villa"? Ja n'hem perdut el compte i, naturalment, el que no farem és deixar-nos influir per allò del la triscaidecafòbia (13) ni la trezidavomartiofobia (dimarts 13): és el dia que coincidim kataklub en ple, parelles incloses.
Hem celebrat aquest dia de maneres diverses. Enguany JJT prepara el sopar i cadascú aporta un vi, amb organització prèvia de blancs, negres, escumosos i dolços.
Hauríem d'haver començat amb els vermuts de "Va de vermut", però hi ha un retard imprevist i qui va arribant va entretenint-se amb l'Aperol Spritz

I am Prosecco
Glera
Abreunvinito



Follador Valdobbiadene Prosecco DOGC Valdobbiadene Prosecco Superiore
100% Glera
11,5% vol.
Aprox. 17,25 €
Azienda Vinicola Follador. Valdobbiadena, Treviso, Vèneto

Abreunvinito/Verema


I ja quan arriba la intendència des de València, comença el festival.
Coca d'alls porros i formatge de cabra

Hummus de cigrons

Babaganuix (o mutàbal, o puré d'albergínia)

Agustí Torrelló Mata Trepat Reserva 2016 DO Cava
100% Trepat
11,5% vol.
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 12,50 €
Abreunvinito

Sépia amb ceba i all porro

i amb maionesa, wasabi i julivert


Secateurs Vintage White Wine 2017 Swartland
Chenin Blanc
13,5% vol
Badenhorst Family Wines. Malmesbury, Sud-Àfrica
Aprox. 12,50 -17,95 €

Deliciós, especial.
Abreunvinito/Verema


Salpicó de tomaca, pimentó, ceba i llangostins


La Mujer Caballo Azul 2017 DO València
100% Arco
8 mesos amb pòsit en bota usada
13,8% vol.
Fil·loxera & Cia. Fontanars dels Alforins
24,90 €

Particular, interessant. Punt dolç
Abreunvinito/Verema


Tonyina d'aleta groga en conserva d'oli d'oliva i all

amb pimentó torrat


La Felisa 2017 DO Ribera del Duero
100% Tinto Fino
12 mesos en roure francés
14% vol.
Emilio Moro. Pesquera de Duero. Valladolid
24,95 €
Fruita, espècies, balsàmic. Bo.
Abreunvinito/Verema

I no vos ho creureu, però el plat principal s'ha quedat a la cuina de València: col fregida amb embotit.
Cap problema, convoquem per qui vulga i puga demà a la platja a esmorzar, i passem als formatges
- Luna Negra (cabra, Àvila, Elvira García; 9 €)
- Granizo (cabra, Albacete; 8,50 €)

I a les postres, meló
i dolcet: coques cristines i de sagí,
rotllets i cocotets


Oliveros Vino Naranja
Zalema, Pedro Ximénez
12 mesos en roure americà, amb corfa de taronja; 5 anys solatge i criadores
Bodegas Oliveros. Bollullos Par del Condado
Aprox. 8,50 € 50cl.

Panses i corfa de taronja.
Abreunvinito/Verema


No sé si el vermut és per a l'aperitiu o no, però el cas és que avui tornem a fer comparativa de vermuts a l'hora de les postres.
S'han quedat alguns vins al rebost, però ha sigut una bona nit, com sempre.


Gràcies, sobretot, a la família foiera.
--------------------
El Puig, dimecres, 14 d'agost - la Vespra
Dels dotze d'ahir, avui en som quatre per a esmorzar, però la col s'ha de tastar sí o sí. Llàstima que el pa ja no siga del forn Vell de Foios sinó del super de baix.

A més a més de les sobres d'ahir, també cal tastar la sardina amb ceba de la mia mamma

Per a beure, estem fluixets, només aigua i refrescs.

El que no imaginàvem és que la convocatòria continuaria amb el dinar (quasi dinar-berenar) i amb el sopar, on en serem cinc, voreta mar vetlats per la lluna quasi plena...
I ara sí que bevem: cervesa Kadabra IPA i Alhambra especial

i vinet fresquet

Homenaje Rosado Selección del Sumiller 2018 DO Navarra
Garnatxa
13% vol.
Bodegas Marco Real Familia Belasco. Olita, Navarra
Aprox. 4 €





Ara ja estem preparats per a la Festa.