divendres, 9 d’agost de 2019

Mengem voreta mar

Vos agraden les llistes? Ací en teniu una abellidora amb les propostes d'Almudena Ortuño,
 "Comer cerca del mar: 20 paraísos en el litoral de Valencia":

Arrels, Sagunt
Don Pique. Lloc tradicional. Peix fresc (Av. Mediterrani, 81, Port de Sagunt - 962 672 841)
Casa Ruiz (Platja d'Almardà, Av. d'Itȧlia, 76 - 962 608 189) Cuina àrab i valenciana.
Verema
Ca Pepico (Barri de Roca, Meliana). L'indispensable de cuina tradicional i el millor vi.

Napicol (Barri de Roca, Meliana). Bona terrassa.
Vida (Partida de Saboia, 6. Alboraia - 961 85 75 34)  Orxateria enmig de l'horta, al costat del barranc de Carraixet

Casa Carmela (Platja Malva-rosa.València. Paelles amb llenya)
Bodega Anyora (El Cabanyal)
La Aldeana (El Cabanyal)
Casa Montaña (El Cabanyal)
El Mesó (Natzaret. Carrer de Dalt de la Mar, 58 - 650 142 996): fumats, saladures i formatges

Llar Román (Pinedo): paella
La Ferrera (Pinedo)
L'Establiment (El Palmar)
Casa Carmina (El Saler): paella i fideuà

Ca Artur (Via Sant Roc, 2, Sueca - 961 770 038): sépia, arròs del senyoret
Picanterra. L'estany de Cullera

Casa Sanchis La Tulipa (Vallier, 9. Gandia - 962 965 114): figatells, sang amb ceba, ensalada russa...
Stop Bar (Gandia): tellines, saladures, gambes...
Gloriamar (Piles)
Kiko Port (Carrer del Pomer, s/n, Oliva 962 856 152)
El Parpalló (La Drova, Barx): paella
Casa Manolo (Daimús * Michelin)


"Comer frente al mar". Jesús Terrés