dilluns, 26 d’agost del 2019

Un Corpus particular a Nómada

diumenge, 25 d'agost
Avui celebrem el nostre Corpus particular (a Almàssera la festa del Corpus se celebra el quart diumenge d'agost gràcies a una butla papal concedida al municipi a causa del Miracle dels Peixets en 1348 -AlmàsseraAntigaActualitatValenciana) anant a dinar amb les mares.
Ves per on, acabem en la capi. Havíem pensat en un arrosset tradicional o un més innovador, però agost ens ho posa difícil.

Al Mercat de Colom i els seus voltants trobem molt bons "cabets de la cuina" per metre quadrat: Steve Anderson (Ma Khin Café), Ricard Camarena (Habitual -ara en estiu Coca-Loca-), Diego Laso (Momiji)... i ara, Begoña Rodrigo amb la seua tercera proposta: Nómada Urban Mood (Martínez Ferrando*, 5. Pla del Remei -  963 925 407), un escenari que ens permet viatjar a través de la decoració i l'oferta gastronòmica.
MediterraneanNOMAD
Obert de dilluns a diumenge, de 12 a 00,30 h.

Comencem amb aigua, amb gas i sense (2 € x 3; la de gas la serveixen en got, amb gel i llima; l'altra, en una tassa, sense res)

Aleph Rosado 2016 DO Manchuela
100% Boval
13,5%vol
Aleph Winery. Serradiel, Albacete
600 botelles
17,45 €

Fruites. Fresc, amb bona acidesa.

Compartim tots els plats al centre:
Clàssica ensalada russa amb maionesa d'anxoves (7,90 €)
Ostres al natural (7,90 € x 3; 6 ostres)

Coca de sardina fumada, amb ceba confitada, pimentó roig torrat i ruca (6 €)

Ensalada Marràqueix: cuscús, tomaca, olives, alfàbrega, julivert, comí, panses, sardina fumada i vinagreta de llima (7,90 €)

Tiradito de corbina (12,90 €). Deliciós.

Sandvitx de pastrami (carn de vedella torrada i curada, formatge cheddar, salsa tàrtara;18 €). El que veieu a la foto és un plat! Sort que l'hem compartit entre quatre. Bo. Contundent.

Fruita (4 €) i coca de dacsa amb crema i poma (6 €)
Café (1,35 € x 3)
Total: 28,50 € x 4

No ens emocionem tant com els de Gaudaru, però ens pareix una bona opció al centre de la ciutat.

Ens ofereixen alguna paraula en valencià.

-----------------------

He pensat que Martínez i Ferrando devia referir-se en conjunt als tres germans:
Eduard (València 1883 - 1935). Escriptor i intel·lectual. Promotor del valencianisme polític i defensor de la unitat de la llengua.
Daniel (València, 1887 - Palma, Mallorca, 1953). Catedràtic d'Anglés
Jesús Ernest (València, 1891-1965). Arxiver de la Corona d'Aragó, historiador, escriptor (Llunyanies suggestives) i traductor. (lletrA)
Però a CallesYPlazasDeValencia llig que es refereix només al tercer (Historiador Martínez Ferrando), des de 1966. Anteriorment havia sigut C/ Blanquells (Francisco Blanquells Araño, diputat) i C/ Mercat de Colom.