dilluns, 1 de maig de 2017

Una primavera capritxosa a Ca Pepico

divendres, 28 d'abril del 2017
Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana

Crec que "Ca Pepico" ha fet prou mèrit per a tindre una etiqueta pròpia al blog: sí, ací estem de nou: I més que poguera, eh? Mira que avui ha eixit un dia lleig, gris, ventós... però ja ho sabeu, és entrar al Pepico i tot d'una es torna a sentir la primavera: les plantes, les verdures, l'ambient, la rebuda...

Ca Pepico
Ens havien guardat taula de cara a la porteta màgica, però hi renunciaré per una taula al corralet, amb les oronetes...

Ca Pepico
A taula, pa amb oli, sal, tomaqueta, allioli (5,50 € per a 4) i papes (ben cruixents, tot i ser difícil vora mar, que es reblaneixen de seguida).

Detall: Crema de remolatxa

Per al vi, que trie el senyor amo el que vulga, que no patirem.


Fino Tradición  DO Xerés
100% Palomino Fino
15% vol.
Bodegas Tradición. Jerez de la Frontera, Cadis.
(Aprox. 24,40-29,90 €)






Tellines. M'hi havia resistit, però xe, no val la pena. Que bones! (7,50 €)


Viña Mein 2013 DO Ribeiro
Treixadura, Godello, Loureira, Torrontés, Albariño i Lado.
12,5 % vol.
Viña Mein. Leiro, Ourense
(Aprox. 22 €)

Fruita blanca, cítric, fresc. Molt bo.




Mandonguilles de putxero i d'abadejo -incondicionals- (2 € x 8)


Carxofes. Avui, per fer més festa, les hem demanades amb tòfona ratllada. No cal. Tot i que l'aroma del fong és encisadora, les carxofes no necessiten res més: el punt de torrat (alguna s'havia quedat al caliu sense pressa), un bon oli i el pessiguet de sal (15 €).


Oloroso La cigarrera DO Xerès-Mançanilla
Palomino
18 % vol.
Bodegas la Cigarrera. Sanlúcar de Barrameda, Cadis.
(Aprox. 11,50 Vinissimus)

Fruites seques, punt dolç però sec i alhora salí.
Sempre han dit que és difícil el vi amb les carxofes, però Pep ho posa ben fàcil.




No hem demanat sèpia amb ceba, però l'amo sap que hi tinc debilitat i ens en regala un plateret. Que bona, mare meua! I sucadeta amb eixe pa tan bo...!


Bourgogne 2012 AOC Borgogne
Chardonnay
13,5 % vol.
Domaine Henry Germain et Fils. Meursault, Costa d'Or, Borgonya-Franc Comtat
(Aprox. 25 €??)
Molt especial, amb punt mineral -no salat, però...-; fruita blanca, cítrics. M'encanta tastar aquests vins a Ca Pepico.





Allipebre d'anguiles (13,50 €)

Jim's Loire
Le Cul de Beaujeu  Sancerre AOC
100 % Pinot Noir
Domaine Delaporte. Sancerre, Cher, Centre-Vall de Loira
Matthieu Delaporte, nét de Vincent Delaporte
[Sancerre i Beaujeu -zona Beaujolais- estan a 244 km. No sé d'on ve el nom]
(Aprox. 26 €?)
Fruita negra, francés, pa torrat, subtil i amb caràcter alhora.



Compartim, els quatre, una fideuà per a 2, de sépia, carxofes i galeres (en posen 4!). Espectacular.
(15 € x 2)

També compartim unes postres de la terra (8,50 €). Preciós. Ai, si costa treballar la terra...!
De l'artista JJ
I un pastís de mascarpone (5 €).



 "La Combe" Rolatier Jean Francois Ganevat  Crémant du Jura AOC
Nature Non dosé
Chardonnay
12 % vol.
Jean François Ganevat. Rotalier, Jura, Borgonya-Franc Comtat
(Aprox. 35 €?)


Què passaria en aquest estat espanyol nostre si tragueren al carrer aquesta processó?

jurawine
Com que hem vingut promptet, encara tenim temps de fer-nos un gintònic (tants anys com vinc, i crec que aquest és el meu primer gintònic pepiquet), de Martin Miller's i Scweppes Premium Mixercom ha suggerit el mestre (8,50 € x 4).
GinBlog

I encara ens porten un plateret amb galetetes casolanes i un amb gominoles (xe, se'ns han emportat l'últim osset sense preguntar!)

Vins: 12 € x 4 (No sé què hauré de pagar en l'altra vida per tots aquests regals!!!)
Total: 37,25 € (amb gintònics, 45,75 €).
Relació qualitat-preu mesqueimmillorable.

Avui el senyor Thomas no ha passat a fer-nos una visita, però no l'hem trobat a faltar.

Parlen valencià i fan la punyeteta amb la "fama"  ;-)