dilluns, 1 de maig de 2017

La mar vol vi. Tintorera

divendres, 28 d'abril del 2017

Tintorera. Mare Nostrum, 50 La Patacona, Alboraia -  960 91 43 14


Per a alguns açò és el principi de la Patacona (per a mi, per exemple, ja que està més prop de ma casa, des del camí Fondo); per a altres, és el final.
L'últim tram de la séquia de Vera -braç de la de Mestallla- divideix les platges de la Patacona i la Malva-rosa; el carrer Arnau de Vilanova separa València d'Alboraia, però el passeig marítim no encaixa, no va recte, fa un quatre; els ajuntaments no es deuen haver posat d'acord -"La Valencia del bien y del mal"-).

Tot i que no m'agrada fer doblets, com que n'hi ha que tenen les agendes molt plenes i es difícil quadrar-les, toca patir...

Tintorera està voreta mar, i el seu nom fa referència alhora a un peix i a una varietat de raïm, garnatxa. Comença com a seu de distribució de vins -sobretot, italians-, i a poc a poc va ampliant l'oferta gastronòmica i els dies que l'ofereix. L'hem conegut gràcies a Mara Funes (Wine Manager), una persona que posa molta il·lusió en tot el que fa. Ens rep personalment, ens mostra un poquet el local i ens convida a una copa de benvinguda:

San Martino Millesimato ExtraDry 2016 Prosecco DOC
Prosecco
San Martino Vini. Visnà di Vazzola, Treviso
(Aprox. 8,90 €?)
Molta bombolla, però un aperitiu agradable.


Com teníem pensat i ens aconsellen, demanem diversos plats per a compartir:

- Anxoves del Cantàbric amb tomaquetes i bròquil (3 € x 4)



Vermentino 2016  Bolgheri DOC
100% Vermentino
12.5%
Tenuta Guado al Tasso. Antinori. Bolgheri, Liorna, Toscana
18 € (13, 89 € Vinissimus)

Cítric, tropical, mineral, suau. Agradable.




- Foie de mar (fetge de bacallà) amb verduretes (6 €)


- Sardines fumades amb cítrics i gerds (3,50 € x 4)


- Milfulls de foie caramel·litzat (10 €).


- Pastís d'albergínia a la parmesana (6 €; està bo, però un poquet salat; ens diuen que és perquè els ingredients són forts de sabor!)


Es demanen també dues copes de Prunotto 2015 (Barbera d´Alba DOC; Raïm:100% Barbera) i Ripasso 2014 (Ripasso della Valpolicella DOC Classico Superiore, Biscardo, Verona. Raïm: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara) que no apareixen al compte!

- Post de formatges (manxego, tronxon, garrotxa, crema de Torta del Casar i cabrales), amb poma, nabius, carambola i Physalis peruviana (aguaymanto, uchuva, uvilla, ushun) (16 €)


Ens porten una cistelleta molt graciosa, amb tres tipus de pa molt bo. Repetim. Ens cobren 3 € (no sé si és la segona la que cobren o és un preu estàndard).

Hi ha també carta de conserves.

Postres: una llonganissa de xocolate (4,90 €)


i un pastís tatin (6,50€)

I encara un altre detall: un colpet de limoncello i grappa Poli

Total: 24,10 € x 4

No parlen valencià

Un lloc on heu d'anar si vos agraden molt els vins. La cuina és de "ja que estem...".
Trobareu una ressenya fantàstica a Abreunvinito/Verema