diumenge, 28 de maig del 2017

Llibres i cerveses que "en fan set"

dimecres, 24 de maig

Avui, a la llibreria Fan Set, es fa la presentació del llibre d'Oriana Fallaci Res i així sia, traduït per Maria Sirera.
“Què és la vida?” Oriana Fallaci no va saber respondre satisfactòriament aquesta pregunta de la seua germana Elisabetta, de només cinc anys, una nit de novembre del 1968. L’endemà, la periodista italiana havia marxat cap al Vietnam. “Hi havia la guerra al Vietnam i si una era periodista hi anava tard o d’hora. Perquè li ho manaven, o perquè ho demanava. Jo ho havia demanat. Per donar-me a mi mateixa la resposta que no sabia donar a Elisabetta”. No-res i així sia és el gran llibre sobre el Vietnam en guerra, on homes vestits de soldats, que en altres circumstàncies haurien estat pacífics comerciants a Califòrnia o esquerps grangers a Texas, van cometre les majors atrocitats contra ciutadans desarmats, contra nens indefensos, contra presos emmanillats. Fallaci no estalvia cap detall de la barbàrie, però adverteix: “El discurs no ha de ser sobre els americans: el discurs que cal fer és sobre els homes. Sobre la guerra i sobre els homes”. Després de viure enmig de la por, els bombardeigs, les emboscades… Oriana Fallaci va tornar a la Toscana amb una resposta per a Elisabetta. I amb un llibre commovedor. Austrohongaresa de Vapors


I després me n'he d'anar a casa, que els exàmens esperen nerviosets la seua correcció. Però enmig de tan ingrata tasca, no sé resistir-me a la veu que em convida a fer una volteta; i el passeget porta un aperitiu...

La pizarra. Vivons, 20. Russafa - 963 81 24 18


Hi ha diverses "ofertes" o propostes del dia:

Canya de cervesa i braves (2,50 €; més bones del que aparenten)


i després ampliem amb unes pipes ibèriques: són costelles de porc rostidetes.


Total: 5 € x 2

No parlen valencià

dijous, 25 de maig

L'Associació de Veïns d'Almàssera organitza una xarrada sobre Blasco i les dones. No ens la podem perdre.

Un poquet decebedora. De quines dones penseu que parla José Montoro (fb)?
Després ofegarem les penes amb una cerveseta -novament a càrrec dels Bayarri-, a la Terrassa del Frare (carrer de Vicent Lladró, 12, al costat de l'església - 963 298 163).


No és que haja vingut moltes vegades ací, però sempre que ho faig recorde el carnisser Lorenso (tot un personatge) i Mari Carmen, una dolçor de dona.
Jo me'n vaig i ja no "en faran set"

Un lloc fantàstic que no acaba de ser-ho.
No parlen valencià