diumenge, 21 de maig de 2017

Quants de 100? Quants de 200?

Top 100+ (200) European Restaurants - Millors Restaurants d'Europa 2017

1 L’Arpège de Alain Passard (Paris, France)
2 Andreas Caminada de Andreas Caminada (Fürstenau, Switzerland)
3 Faviken de Magnus Nilsson (Järpen, Sweden)
4 Azurmendi de Eneko Atxa (Larrabetzu, Spain) (a)


5 De Librije de Jonnie Boer (Zwolle, Netherlands)
6 Etxebarri de Victor Arguinzoniz (Axpe, Spain) (ddd)
7 Kadeau Bornholm de Nikolai Nørregaard (Bornholm, Denmark)
8 Restaurant Quique Dacosta de Quique Dacosta (Dénia, Spain)  (a)


9 Le Calandre de Massimiliano Alajmo (Rubano, Italy)
10 Osteria Francescana de Massimo Bottura (Modena, Italy)

14 Sant Pau, Carme Ruscalleda  (c)
15. El Celler de Can Roca  (a)
27 Diverxo, David Muñoz  (a)
29 Disfrutar  (Bulli)  (b)
36 Aponiente, Ángel León (dd)
37 Tickets, Albert Adrià  (bbb)
38 Mugaritz, Andoni Luis Aduriz  (b)
43 Arzak  (j)
44 Ca l’Enric, Jordi i Isabel Juncá. Olot  (i)
46 Martín Berasategui. Lasarte  (bb)
87 Pakta, Jorge Muñoz (i Albert Adrià). BCN   (h)
94 Güeyu Mar, Abel Álvarez. Ribadesella  (d)
97 Ábac, Jordi Cruz. BCN  (a)
98 Cinc Sentits, Jordi Artal. BCN   (c)

103 Lasarte, Paolo Casagrande. BCN  (a)
113 Koy Shunka, Hideki Matsuhisa. BCN  (e)
122 Espai Kru by Rías de Galicia,  Ever Cubillas. BC  (g)
134 Noor, Paco Morales. Còrdova  (a)
160 Dos Palilos, Albert Raurich.  BCN  (f)
161 Heart Albert Adria & Rafa Zafra. Eivissa   (a)
162 Moments, Raül Balam. BCN  (c)
164 Nerua, Josean Alija. Bilbao  (a)
171 Club Allard, María Marte. Madrid  (c)
185 Ricard Camarena. València  (a)
186 Abantal, Julio Fernandez Quintero. Sevilla (c)
187 Alkimia, Jordi Vilà. BCN  (a)
193 Dani Garcia. Marbella (b)
200 Coque, Mario Sandoval. Humanes de Madrid (c)

CODIS
a. Progressive
b. Progressive-Molecular
bb. Molecular
bbb. Tapas-Molecular
c. Contemporary
d. Progressive Seafood Asador
dd. Progressive Seafood
ddd. Progressive Asador
e. Japanesse-Sushi
f. Asian Small Plates
g. South American-Sushi
h. Nikkei
i. Formal Dining
j. New Basque