dijous, 15 de desembre de 2016

De Concepció a Eva

dijous, 8 de desembre del 2016

Avui celebrem el sant de Conxeta, una bona ocasió per a la reunió familiar.
Copie de la Viquipèdia: la Immaculada o Puríssima Concepció és un dels dogmes de l'Església Catòlica que afirma que la Verge Maria va néixer del ventre estèril de Santa Anna i que per tant, va ser preservada per Déu del pecat original a l'hora de ser concebuda; sense màcula, sense pecat, «Plena de Gràcia». No s'ha de confondre amb el concepte del naixement virginal, que fa referència a la concepció de Jesucrist per part de la Verge Maria sense haver realitzat el coit amb el seu espòs Josep de Natzaret.

Fins l'any 1965, el 8 de desembre se celebrava el dia de la mare.
Al programa El Intermedio ens expliquen per què se celebra la Immaculada el 8 de desembre.


Vídeo "Dani Mateo explica la verdadera razón de por qué celebramos el 8 de diciembre la Inmaculada Concepción" i el que saben els joves sobre la celebració.

I de Concepció a Eva. A la meua Conxeta no se li va ocórrer un altre nom per a la seua filla que el d'Eva (en hebreu חַוָּה ħau̯ˈwāh; en àrab حواء Hawwa), la primera dona segons el Gènesi. I m'havien de batejar per traure'm el pecat original; només faltaria! "Recollons Eva, la pecadora", diria Garbansito, el rector del meu poble. El pobre no entenia res, posar-li a una xiqueta el nom del pecat! I fou incapaç de repetir el nom en lloc sagrat. D'un nom de 3 lletres passí a un de 20.

Fa un dia fantàstic, i el nostre paeller major no tindrà massa problemes per fer la paella amb llenya.Venta del Puerto nº 12  2013 (?) DO València
Tempranillo (40%?), Cabernet Sauvignon (40%?), Merlot, Sirà
12 mesos en bóta nova de roure americà
14,5 % vol.
Venta del Puerto / Vinos de la Viña. La Font de la Figuera
Enòleg: Jorge Caus
Aprox. 9,35 - 10,45 €

Fruita negra madura, balsàmics, xocolate, mineral. Molt bo.


Micalet deia que per a menjar paella, no s'havia de menjar res abans; res de picadetes, unes bones ensalades, i au. Però Conxeta ens posa formatge, pernil, fruites seques, embotits, papes... Diu que és per les xiquetes.

I a casa, la paella, amb cava.

AT Roca Brut Reserva DO Cava
52% Macabeu, 25% Xarel·lo, 20% Parellada
12 % vol.
AT Roca. Sant Sadurní d'Anoia
Agustí Torrelló Sibill
Aprox. 11,90 € (Biosca)

Fruita blanca, forn. Agradable.
Després, unes tarongetes acabades de collir de l'arbre i un poquet de dolç (neules, pastissets de moniato, massapans....).


Pago de Tharsys Millésime Blanco  DO Cava
80 % Chardonnay, 20 % Macabeu
12 % vol.
Pago de Tharsys. Requena, València
Aprox. 14 € (Biosca)

Bombolla excessiva.
Foto preceptiva de les xiquetes amb les taronges del corral i regalet des de l'altra banda del barranc (gràcies, xuferos)

Un dia preciós.