dijous, 21 de juliol del 2016
El cierzo. Mossén Fenollar, 2-4. Patraix-Jesús - 963 423 267Nou encontre habitual de "cercers" i, com ja és habitual, ens donen la benvinguda amb el detall de les papes amb pernil, encara que aquesta vegada no arribe a demanar vermut.
No sé qui i quan es posà el nom del restaurant, però és clar que Luis Rubio -que, per cert, avui no ha eixit a saludar-nos- és ben aragonés (mañico).
El mestral (serè o cerç) és el vent procedent del nord-oest; és un vent sec i violent temut pels agricultors i mariners. A Aragó, la Ribera de Navarra i La Rioja li diuen cierzo, és fresc i sec, originat en la vall de l'Ebre a causa de la diferència de pressió entre la mar Cantàbrica i la Mediterrània (quan es formen anticicló i borrasca) .
Escrivia March:
Veles e vents han mos desigs complir
faent camins dubtosos per la mar.
Mestre i ponent contra d’ells veig armar:
xaloc, llevant los deuen subvenir
ab llurs amics lo grec e lo migjorn,
fent humils precs al vent tramuntanal
que en son bufar los sia parcial
e que tots cinc complesquen mon retorn.
Però aquest camí ja el coneixem, pocs dubtes... Encara que amb el vi sí que triarem, justetament, el que falta.
´
Belondrade Quinta Apolonia 2014 VT Castella-Lleó
100 % verdejo
13,5 % vol.
Belondrade. La Seca, Sòria
Enòloga: Marta Baquerizo
(Aprox. 13,15 € Vinissimus)
Fruita de pinyol, herba, cítric, bona acidesa.
Compartim al centre:
- Croquetes de polp i gambetes. Saboroses
- Calamar a la planxa amb ceba caramel·litzada i maionesa de julivert
- Cocotxes de bacallà a la brasa amb salsa de pebrots del piquillo i pebrots de Padron
- Pebrots del piquillo farcits de perdiu escabetxada
Tot amb un pa d'oli fantàstic.
Perrier-Jouët Blason Rosé AOC Champagne
50 % Pinot Noir, 25 % Pinot Meunier, 25 % Chardonnay
12 % vol.
Perrier-Jouët. Épernay, Marne, Xampanya-Ardenes
(Aprox. 47,50 € Vinissimus; però ens diuen que han baixat el preu)
Fruita madura, aromes dolces però no està dolç; molt saborós i elegant
Plats principals. Avui no triem el tradicional arròs, cadascú es demanarà el seu peixet:
Bacallà confitat amb pil-pil, amb ous d'areng i de truita
Tonyina a la barbacoa
- Lluç amb crosta de gremolata (julivert, all, llima ratllada...), ceba caramel·litzada i tomaca. Un puntet salat, però molt bo.
Postres:
Fruita natural (cireres i mango) i canutet d'orxata.
Cafés. Declinem l'oferta del Marina Espumante
[No sé el preu]
Verema/Abreunvinito
No parlen valencià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada