dissabte, 9 de juliol de 2016

"Birlo" què?

dimarts, 5 de juliol del 2016
Carrer de la Pau, 7 -la Xerea- 960 644 459
Que sí, que m'han "birlat" l'Entrevins de Russafa. Tant com m'agradaven els tasts de vins de Guillaume Glories! Però no ha desaparegut, solament és que ha canviat de barri, ara està en un edifici modernista carrer de la Pau.
Sembla que "birlibirloque" és una mena de "abracadabra" o expressió onomatopeica; potser té relació amb les paraules "birlí" (guany que obté l'impressor amb les parts en blanc d'un imprés) i "birlo" (bitlla / lladre); podria significar "tirar la sort" per a veure què (birloque ) passa.
Dichos y Refranes
Etimologías

Òbviament, aquest Birlibirloque no ha aparegut ací per art d'encanteri, que la trajectòria de Guillaume és molt llarga. A la planta baixa hi ha el taulell-gastrobar i al primer pis hi ha el nou Entrevins. No sé per què no he preguntat pel "secret", el celler romà.

Mentre anem esperant, unes cervesetes (2 € x 5), amb el detall d'unes papes. I ja quan estem totes, ens decidim (aquesta vegada amb ajuda de Pilar) pel vi

Atteca 2014  DO Calatayud
Garnatxa
12 mesos en bóta de roure francés
15 % vol.
Bodegas Ateca. Ateca, Saragossa
Enòleg: Michael Kyberd (Austràlia)
18 € (botiga 11,55 €)

Fruita madura, espècies, mineral; agradable.



- Tataki de tonyina amb crema de guacamole (11 € x 2).


- Ensalada de filets de cavalla a la flama, brots verds, api, olives negres, vinagreta de tomaca i pipes de carabassa (9,5 € x 2)

- Coca d'oli amb presa de porc ibèric fumada, herbes mediterrànies, poma verda, crema de ceba torrada i ruca (9 € x 2)

- Bunyols de bacallà amb allioli suau de mel (6 € x 1,5; 6 bunyols)


Café amb gel (1,20 € x 3)

Total: 16,60 € x 6

Cap plat és extraordinari, però tot està bo.
Moltes ganes de pujar l'escala...
El servei és magífic. Avisem que tenim poc més d'una hora i ho tenen molt en compte.
Parlen valencià.

Valenciaplaza

I deprés, al concert 'La rêveuse' (La somniadora), de Jordi Savall (viola de gamba) al festival Serenates de La Nau (Novament, gràcies, Carmeta)