dissabte, 16 de gener de 2016

Saiti i Nozomi al voltant de la tonyina

dimarts, 12 de gener del 2016
El dimarts 15 es va celebrar a Nozomi un "mà a mà" amb Saiti Experience. Sembla que molta gent se'n quedà amb les ganes i decidiren tornar-lo a celebrar, aquesta vegada al Saiti.
Reina Na Germana, 4. Eixample -  960 054 124

Menú "Homenatge a la tonyina": 50 €


María Casanovas Brut de Brut DO Cava
Parellada, Xarel·lo i Macabeu
Maria Casanovas. Sant Sadurní d'anoia

(Aprox. 9,90 €)
4 € x 4 copes





Aigua:13,80 €
Cervesa sense alcohol: 2,50 €

Detall: potet de vidre amb envinagrats

Sierra Cantabria Organza 2013  DOCa Rioja
Impromptu Rosé
50 % Viura, 30 % Malvasia, Garnatxa blanca,
9 mesos en bóta de roure
14,5 % vol.
Viñedos Sierra Cantabria. Páganos-Laguardia
Marcos Eguren
24 € (Vinissimus 14,90 €)

Molt fumat. Mineral, fruita de pinyol, flors. Original.


- Caldo dashi amb vieira, edamame i moixama de tonyina. Calent. Saborós.
El dashi ( だし) és un tipus de brou molt comú en la gastronomia japonesa que constitueix la base de diverses sopes. Es couen algues kombu (laminarial comestible) amb katsuobushi (flocs de bonítol ratllat assecat i fumat) o amb bolets shiitake, sense que arriben a bullir i després es colen.

fb
- Tartar de tonyina roja coent (3 per a 7). Mot bo amb tot l'adob.


- Sopa de calamar coent. Intens.


Flor de ahillas Blanco 2015
Merseguera
12 % vol.
Bodegas Terra d'Art. Ahillas, Xelva, València

(Aprox. 9,05 €)

Jo el taste d'una altra copa, perquè a mi, em serveixen un vi d'una altra taula!



- Tos (morrillo) de tonyina en adob


Demanem un poc de pa i ens el porten, no sense fer carassa davant l'extravagància, i sense càrrec.

- Nigiri de tonyina roja amb oli de toro i tomaca

- Maki de tonyina roja
(Aquests dos últims plats no aporten res)


Impromptu Rosé 2014 DO Cava
Pinot Noir
13,5 % vol.
Bodegas Hispano-Suizas. Requena

25 € x 2





- Nigiri de tartar de tonyina


- Nigiri de toro a la brasa amb maionesa japonesa

- Llentilles, parpatana i ceps. Deliciós.

- Temaki de toro amb cibulet.

- Tripes (callos) de tonyina, cigrons i menta. Atrevit, coent. Bo


- Llet cuallada i especiada, avellanes, mel, taronja i llima

- Crema de gingebre, gelat de toffee i granissat de poma àcida. Mescla arriscada, fresca, original. Tot i ja no poder més... bona.

Ningú no explica de qui són els plats, encara que trobem que és evident de qui és quin.
Supose que cadascú ha preparat els seus plats, sense més. M'agrada més el Nozomi del Nozomi.
Servei irregular.

Café: 1,80 € x 3
Total: 66 € x 7

No parlen valencià

Abreunvinito