Kata 112 - Salva, 8/5/2015 Monovarietales expresivos
Sols se'ns diu que són vins interessants que s'han tastat. Tots monovarietals, diferents, característics.
1. Lágrima Malbec 2011 IP Mendoza
Raïm: malbec
14 % vol.
Bodegas Argenceres, San Rafael-Mendoza (Argentina)
Enòleg: Fabricio Orlando
Preu: 12 €
-Picota granatós, capa mitjana alta
-Fruita madura, herba, càrnic, dolç, fusta
-Entre salat i amarg (betadine?), cacau, café, carnós, fusta, pedra, argila; sobri
Verema
2. Enate Merlot-Merlot 2010 D.O. Somontano
Raïm: merlot
14 mesos en bóta de roure francés. 15º
Bodegas Enate. Salas Bajas, Osca
Enòleg: Jesús Artajona
Preu: 21 €
-Color paregut a l'anterior, més sang, capa menor, més brillant
-Tancat, bomboneria, fusta, espècies, cacau, vainilla, làctic, toffee, sec, herba, molt de sol
-Àcid; afrancesat, sembla una varietat no espanyola, encara que el vi siga espanyol,
3. Bruto 2012 D.O. Jumilla
Raïm: monastrell
20 mesos en bóta de roure francés. 15,5º
Bodegas Juan Gil (Gil Family)
Enòleg: Bartolo Abellán??
Preu: 28 €
[etiqueta: Ángel Haro]
-Capa alta, picota fosc, brillant
-Dolç, canyella, vainilla, figues, gerani amb sol, "pati cordovés", alcohol
-Alcohol, dolç, panses, excessiu. Clarament monastrell
4. Alaya 2012 D.O. Almansa
Raïm: garnatxa tintera
15 mesos en bóta de roure francés i americà. 16º
Bodegas Atalaya (Gil Family States-Bodegas Orowines)
Enòleg:
Preu: 20,90 €
-Fosc, cardenal, negre, llàgrima intensa, dens, tinta la copa. Garnatxa tintera
-Flor, violeta, "flor de nínxol", dolç
-Alcohol per a perdre's, acidesa que estructura, astringent, puromoro Zara, móra
[germà major de Laya i La Atalaya]
dokument kata
I per a sopar:
- Fruites seques i pans diversos
- Llonganisseta de Pasqua, fuet
- Humus i guacamole
- Mandonguilles d'abadejo i truita amb creïlla (de la sogra). Fantàstiques
- Sardines marinades i tomaca
- Brandada de bacallà
- Formatges
- Carn de pollastre al palo cortado i romer. Original i saborós
- Maduixes amb nata i amb xocolate fos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada