diumenge, 17 de maig del 2015

50 al Pepico

dimarts, 12 de maig del 2015
Tot i que canviar de dècada sol ser dur, enguany m'abellia molt celebrar l'aniversari, i ni remotament se m'ha passat pel cap que hi haguera un lloc millor per a celebrar-ho que Ca Pepico.
Després d'un dia duret de treball, el passeget amb cotxe per l'horta per a replegar les mares em revifa totalment. Com pot haver-hi gent que li tinga igual que açò desaparega? Em captiva aquest paisatge, els cavallons perfectement rectes, les xufes que comencen a verdejar, i més allà la mar!

Hem de começar les tres maries, perquè al quart element se li ha complicat un poc la faena i vindrà més tard.

Detall de benvinguda: rotllets de carabasseta farcits


Pa del forn Quatre Cantons amb oli, tomaqueta, sal i allioli (5,50 €)


Argila Brut Nature  DO Cava
100 % xarel·lo
36 mesos de criança sobre mares
12,46 % vol.
Mas Bertran. Sant Martí Sarroca, Penedés
29,50 €

Fruita blanca madura, pa torrat, forn, fruita seca, torrats de la fusta, poc cítric. Molt saborós i agradable.


- Tellines. Delicioses, la mar al plat (tot i que no han consentit a desfer-se de tota l'arena...)


Mançanilla Deliciosa Valdespino  DO Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda
Palomino Fino
15 % vol.
Bodega Valdespino. Sanlúcar
Aprox 5,50 € 37,5 cl

Aire salat, cítric, avellana, rent... Queda molt bé amb les tellines.




- Calamar a la planxa. Més mar encara, en el seu punt.

- Sèpia amb ceba (és la meua passió, que bona la fan ací...)


- Arròs de peix amb escamarlans. Ho té tot, fet en l'horta, al costat de la mar...



Llopart Brut Nature Gran Reserva Original 1887  DO Cava
50 % montònega (parellada), 25 %  xarel·lo, 25 % macabeu
11,5 % vol
Llopart. Sant Sadurní d'Anoia
42 €

Fruita blanca, mineral, forn, fruita seca, corfa de taronja, torrats... Boníssim




Quan arriba el quart element, li ho posen fàcil, tot i que ja no són hores:
calamar amb favetes i alls tendres, mandonguilla d'abadejo i de putxero i el plat d'arròs que ha quedat de la paella.

Per a les postres, sorpresa, un pastís caputxino amb els ciriets per a bufar. Si és que a aquest home no li falta detall...

Un poc de fruita i pastís tradicional de boda.

De Muller Solera 1926 Garnacha DO Tarragona
Vi de licor, dolç
Moscatell, garnatxa blanca i garnatxa negra
Criaderes i soleres
20 % vol.
(Aprox. 40,20 € Vinissimus)
De Muller. Reus, Tarragona

Fruita seca, café amb caramel, entre cítric i salat. Fantàstic (tot i que altres vins d'aquesta casa que ens ha presentat Pep ens han agradat més).

Total: 159,15 € 4 pers. (40 € pers.). Un luxe de dinar, un regal. Com sempre, gràcies.
(No vull ni pensar com celebrarà el mestre els seus 50)

Tot en valencià.