dijous, 2 d’abril del 2015

Brindis amb Espiral

dimecres, 31 de març del 2015

Un any més tenim el privilegi d'assistir a la Facultat de Filologia al Diàleg entre l'esciptor i els lectors joves, "al voltant d'un objecte tan simple i complex com un llibre", Espiral.
A classe hem treballat els relats del llibre, alguns alumnes han conversat al twitter amb altres alumnes, professors i amb l'autor mateix, alguns s'han fet escriptors i han participat al concurs de relats del Diàleg, i alguns han vingut a conéixer l'autor i preguntar-li el que han volgut.
Hi ha anys en què ix millor i anys en què ix pitjor, però sempre hi ha alguna cosa destacable; enguany, m'ha entendrit l'emoció que he vist en els seus ulls de Núria quan em contava com havia sentit que l'autor li responia, en exclusiva, a la pregunta que ella havia fet en públic.

Una vegada acabat el diàleg amb els joves, els madurets ens quedem amb l'escriptor i xarrem de "la vida i la mort", de la llengua, del poble, de les il·lusions... ben animats, aquesta vegada, "al voltant d'uns objectes tan simples i complexos com un llibre i una copa".
Gràcies a Manuel Baixauli, Carme Gregori, Gonçal, Moisés, Alícia (la fotògrafa) i a tots els que hi heu participat.


BRINDIS
(...) En el punt de màxima eufòria, mentre els qui componem la família fem xocar les copes de cava, pense en el passat. Evoque aquella taula amb la presència dels meus avis, ara absents (...)

Dedicatòria. Llegiu el meu nom?
ESPIRAL
Perdut en el desert llis, infinit, veus, al lluny, una immensa caragola. T’hi acostes, a poc a poc. Només s’ouen els teus passos i, si t’atures, el batec del teu cor. Quan per fi hi arribes, et plantes davant la colossal obertura. Sents remor d’ones. Guaites, sense por, al buit. Com tots els qui vingueren abans, com tots els que vindran, ets vertiginosament aspirat per l’espiral i ingresses, per sempre, a l’oceà de l’oblit.

blog Diàleg

El Miracle Art  DO Alacant
25% Monastrell, 20% Pinot Noir, 20% Shiraz, 20% Merlot, 15% Tempranillo.
10 mesos en bóta de roure francés Allier
13% vol
Vicente Gandia. Xiva, València.
Enòleg (en cap): Luis Garcia Severino
Fruita, vegetal, espècies, tabac. Agradable.
(caixa de 6: 56 €)
[etiqueta: José Morea]
Miracle Art