dissabte, 11 d’abril del 2015

Cuina a Tarraco

dimarts, 7 d'abril del 2015. Tercer dia de Pasqua

Tarragona està de ressaca, el ritme és lent, costa posar-se a treballar. El que sí que hi ha són molts xiquets d'excursió, tots fent cas als seus mestres: ací el circ, ací l'amfiteatre, les muralles, un temple, la catedral...
Però hi ha molts restaurants tancats, com el que ens havien recomanat, El galliner de l'alquimista. En un dels carrers que dóna a la plaça del Fòrum en trobem un que no ens sembla malament.

Taller de Cuina
Merceria, 34. Tarragona. Part Alta del Barri Antic. 977 239 421

Hi ha carta, menú del dia (17 €), menú Mossegades (35 €) i menú Gastronòmic (45 €). Triem el Mossegades:

Cervesa AK Damm i detall d'olivetes.
Ens informen que hi ha una llesqueta de pa al menú i ens pregunten si volem un altre pa. Declinem l'oferta.

- Pisco sour peruà i escopinya. Refrescant entrant (encara que hi ha algú a qui no agrada la textura granissada de l'ou)

-Verat en escabetx fred d'algues i coriandre. Comtinuem l'entrada refrescant.


- Polp roquer amb cremós d'olives i quinoa, regat amb sopa de bolets. La sopa amaga un poc la vista i els sabors, però està molt bo.


- Al menú hi ha un arròs cremós Illa de riu (delta de l'Ebre) de gamba vermella i el seu suc de rostit; molt amablement ens el canvien per l'arròs al forn amb guatles i escopinyes del menú del dia, que li abelleix més a Jj. Finalment és un arròs de paella meloset.


- Peix de la setmana, corbina, i romesco thai. Bonic, fresc, saborós...


- Tataki de magret d'ànec curat amb creïlla peruana


- Maracuià i maduixes amb iogurt
- Oli, xocolata i sal. Reelaboració de les postres tradicionals, amb gelat d'oli, crostonets de pa, xocolata en diverses textures... Molt bo. Al final posen un raget d'oli de Finca Mas Mariet (arbequina, DO Les Garrigues)

A la cuina, Jorge Huiman, i a la sala, Oscar García.
Total: 78 € (2 pers.)

Tot està bé, però no m'hi he arribat a sentir a gust, potser perquè al primer entrant hem fet un comentari i després ens hem sentit els nens entremaliats que tenen por que els reyen i que han de fer com que es porten bé, no sé...

Verema

Tercer dia de Pasqua, encara que ja ningú es recorda de celebrar-lo, però jo, en arribar a casa, me'n vaig al forn de Vicent Garcia a comprar-me la mona, un aneguet amb l'ou bullit roget a la panxa.

pastryrevolution