dissabte, 11 d’abril del 2015

Bany Salat a la Font Sagrada

dijous, 9 d'abril del 2015

Al cap i casal ens morim d'enveja cada dia que l'Anna ens envia fotos des de la Font Salada a Oliva; fins i tot s'hi banya alguns dies com el de Cap d'Any! Hi hem d'anar, hi hem d'anar... total que triem el dijous pseudopasqüer i quan ens alcem... moment de pànic, núvols, un dia lleig. Què fem??? Sort que les xiques diuen que la bosseta ja està preparada, i cap allà que anem.


Quan hi arribem, les sirenes canten, però fa fresqueta i no ens atrevim; hi ha algú banyant-se, però "és que són estrangers". Fem un passeget per la marjal, enraonant, contant històries i arreglant el món.


En tornar a la font, les sirenes canten més fort, no ens en podem resistir i... a l'aigua! Diuen que manté la temperatura tot l'any, a uns 24º, i que és beneficiosa per a la pell; no diuen que també ho és per a l'ànima, però jo en done fe i per això he robat les paraules d'Anna la poetessa: bany salat a la font sagrada.

Després havíem pensat anar al Baret de Miquel a Dénia (Verema), però s'ha posat impossible, té llista d'espera fins a juliol o més!!! I el Bar Pesseta d'Oliva (fb) sembla que obri per a sopar. Anna és una xica de recursos i ens proposa anar a Rosella, on la cuinera de la famosa Casa Clara fa menjar casolà. Però les angules hauran de ser un altre dia, que s'han de reservar amb temps.

Comencem amb una cerveseta, que tenim set, i unes olivetes. I després demanarem vi.


Daniel Belda CS  DO València
100 % cabernet sauvignon
5-10 mesos bóta
13,5 %
Daniel Belda. Fontanars dels Alforins, València
7,60 € (4,70 € Alforins)

Fruita roja, confitura; suavet i agradable.



- Ensalada

- Gamba amb bleda. És un plat típic de la Safor i la Marina. Porta una gamba molt menudeta (he vist que la tradueixen al castellà com a "camarón" -recepta-, sol ser de marjal o riu). Plat senzill però boníssim.


- Cua de bou amb creïlla. No puc dir "com fet a casa" perquè a ma casa no n'hem fet mai, però... no ho veieu al plat?

- Tripes (callos). Sempre he dit que no m'agraden, però no sé ni si els he tastats alguna vegada. Avui és el dia. Totes diuen que estan boníssims; jo ho he intentat...


I un plat ben típic, les coques de dacsa amb tonyina. Algú diu que estan un poc seques, o olioses. Les de capital les trobem ben bones.

I tot i que ens podríem estalviar les postres, demanem fruita natural (maduixes, pinya, suc de taronja) i jo, la més llépola, flam de café. I café.

Total: 55,80 € (4 pers.; 14 € pers.)

Molt recomanable.

Parlen valencià.

I com que encara no havíem enraonat prou, fem un sofà al voltant d'un te especial i d'uns xocolatets de les xiquetes.
Novament, gràcies, xiques. Gràcies, Anna.


dimecres, 17 de juny del 2015
Ara ja estem posseïdes per l'encanteri salat, i a poc que puguem allà que volem anar, fins i tot som capaces de deixar-nos-en alguna sola en la dura ciutat (no ens ho tingues en compte, Ali).
Comencem fent un passeget per la platja d'Oliva fins a la séquia (riu del Vedat) i després, amb el mono, cap a la Font Salada. Hi ha gent, però s'hi està bé. I la típica discussió: que si l'aigua està més freda, que si l'aigua sempre està a la mateixa temperatura... El cas és que el bany és reparador, purificador, relaxant... una delícia.
foto: Dora
I després dinem al baret que hi ha allà mateix, Chiringuito Font Sala (666 759 721 i 671 503 445) Sols es pot demanar menú, amb ensalada i carn torrada; varia entre 9,50 € i 24 €. L'arròs, per encàrrec. Unes demanen costelles de porc a la sal o amb mel, i les altres demanem xulles de corder; aquest menú (15 €) inclou pernil i formatge (exactament, 3 menús, 3 trossets de formatge). Tot boníssim.

Amb cervesa, aigua, algunes postres (pastís de formatge i de tiramisú per a compartir) i café.
Total 17 € (x 5)
Parlen valencià.

I no ens en podem anar sense fer-nos un altre banyet i agafar l'energia suficient fins a la pròxima.
Com deia l'àvia d'Ester: "Quant que li robem al cos!"