diumenge, 11 de març del 2012

Viejos conocidos

Kata 77 - Salva, 9/3/2012

1. La llopetera 2008, D.O. Conca de Barberà (Reus)
Raïm: pinot noir
Celler: Escoda Sanahuja Enòleg: (Joan Ramón Escoda i Mª Carme Sanahuja)
Preu: 16,31 €

2. Ad Gaude 2006, D.O. Alacant  (Novelda)
Raïm: 70% monastrell, 15% sirà, 15% petit verdot
Celler: Heretat de Cesília Enòleg: Sébastien Boudon
Preu: 21,83 €

3. Gloria de Ostatu 2005, D.O. Rioja (Samaniego, Rioja alabesa)
Raïm: tempranillo
Celler: Ostatu Enòleg: Iñigo Sáenz de Samaniego
Preu: 37,50 €

4. Raspay 2004, D.O. Alacant  (Monòver)
Raïm: monastrell
Celler: Primitivo Quiles Enòleg: Primitivo Quiles Román
Preu : 6,30 €

1.Picota violaci, capa mitjana
Nou moscada, alcohòlic, mantega salada, no apareix fruita ni flor, lactis, menta, timó // càrnic, embotit, toc dolç; bona olor, però curta, complex
Tanins marcats, frescor-acidesa, verd
escodasanahuja 

2. Picota granat rubí /pruna negra, més evolucionat, capa alta
Herba de bosc, fruita, compota, dolç, torrats, cedre, móra // fusta de guaiac (palo santo), vernís, clau, canyella, sang?
Elegant, dolç, codonyat, tànic (per a alguns massa, ja que afecta els llavis); postgust persistent. Bo
[L’havíem conegut a Novelda, al restaurant Cucuch]

3. Picota, móra, rivet morat, capa més alta, opac
Hi ha diversitat d’opinions, per a alguns està tancat, per a alguns és un secret, concentrat, que ha d’esclatar, “Ese oscuro objeto del deseo”. Vainilla, salat?, mineral?, fongs, tòfona // xoriço, pebre roig, cuir, café?,
“té textures però no sabors”, picant, glicèric, tànic, licorós, elegant però no potent, no queda en la boca
Guanyarà molt un poc després a l’hora de sopar.
[L’havíem conegut a Logronyo, al restaurant La Galería ]

4. Color Coca-Cola, fondillon, capa mitjana baixa, tella, rubí ataronjat
També hi ha varietat d’opinions. Fondillon, tarongina, figues, dàtils –panfigo-, pruna madura, resina, licorós, brandi // dolç, andalús, fusta
Massa fusta, patxuli, falta potència, “algo falto de argumento central
[L’havíem conegut a través de Salva, que el compra de tant en tant quan torna de la seua estimada Múrcia]

I per sopar, un fantàstic tabule, humus, formatge, pernil, bocatetes tradicionals amb tomateta i embotit (d'eixos que ja no et fas mai a casa), la ineludible truita de creïlles (fantàstica, com sempre) ...
I un vi convidat
Lavia +  2005  DO Bullas
Bodega Molino y Lagares (Bodega Lavia)
70% Monastrell 30% Syrah
Enòlegs: María José Fernández Llamas, Patricia Morillo Frontán y Pep Aguilar Foz

Dokument Kata

1 comentari:

EVO ha dit...

La verdad es que esto del vino es complejo, pero que muy complejo.
Mi primer encuentro con Gloria de Ostatu, fue un flechazo. Maridado con un excelente entrecot de buey de kobe, lo recordaba perfecto, pletórico, esférico y duradero. Ayer en la kata, me pareció el boceto de una obra de arte, perfecto en la concepción, en la estructura, pero falto de alma...igual el alma la ponía el kobe.

Ad Gaude 2006, sorprende por la relación muy positiva entre lo que da y lo que cuesta.

Raspay 2004, demasiada madera. Parece más un brandy andaluz que un vino alicantino.


La llopetera 2008, creo que mejorará en botella, lo encontré verde y bravío, pero con futuro.