diumenge, 4 de març del 2012

Arròs al forn (amb costelletes) de diumenge







Cycles Gladiator Zinfandel 2007
Bodega: Cycles Gladiator. Hahn Family wines. Califòrnia
www.cyclesgladiator.com
Raïm Zinfandel
Graduació alcohòlica : 15%
Preu aproximat : 15 €  (?)

Vi un poc dolç: llepolies, xiclet, maduixa. Després van apareixent matisos un poc més complexos, fusta, massapà... Molt agradable.





Zinfandel és una varietat de raïm conreat a Califòrnia des de mitjans segle XIX. Genèticament és equivalent al raïm Crljenak Kaštelanski provinent de Croàcia, i a la varietat anomenada Primitiu que es conrea a la regió de Pulla al sud d'Itàlia.
La varietat de raïm Zinfandel té un alt contingut de sucre que permet obtenir mitjançant fermentació nivells d'alcohol superiors a 15 per cent.

(Llástima que la foto de la contraetiqueta no m'haja eixit, perquè és ben sucosa. A la xarxa he trobat alguna coseta)
Alexandre Darracq (un excèntric, que més tard es faria famós per la fabricació d'automòbils), va fundar la companyia Cycles Gladiator a parís en 1891. G. Massias en féu el cartell publicitari.

L'edat d'or del ciclisme va arribar al seu cim el 1895, coincidint amb la Belle Epoque.
La bicicleta és considerada com el primer mitjà de transport democràtic (elimina la dependència del cotxe de cavalls, dóna més llibertat, és més ràpida i eficient), i les dones, en particular, se'n van beneficiar (millora de la mobilitat, independència, ús revolucionari dels pantalons...) Susan B. Anthony va escriure: "La bicicleta ha fet més per emancipar les dones que qualsevol altra cosa al món"

A l'etiqueta veiem "la imatge mitològica de la nimfa muntada en la seua bicicleta alada captura la gràcia i la bellesa desinhibida de les nostres vinyes de muntanya".


Angosto Los Almendros 2009 - DO València (Subzona Clariano)
Bodega  El Angosto, ONTINYENT
Marselan, sirà, garnatxa tintera,
14% Vol.

Hi ha diversitat d'opinions, però coincidim que el nom li va molt bé. Està tancat i costa d'obrir-se. Apareixen primer el tabac, la canyella, les espècies... després un poc la fruita, les flors... la pedra; tànic, llarg.
A mi m'ha agradat, però és un poc "difícil".

verema

La marselan és un encreuament entre cabernet sauvignon i garnatxa. Dóna molt de color.
vitivinicultura  (marselan)